17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nytt dødsfall på Fjell og ni nye smittede

Én beboer ved Fjell bo- og servicesenter har i løpet av det siste døgnet gått bort etter å ha vært smittet av koronaviruset. I tillegg er ni personer smittet, viser dagens oversikt fra Drammen kommune.
Annonse

Det var en kvinne i 80-årene som døde i går, og dermed har til sammen 10 beboere ved sykehjemmet gått bort siden smitteutbruddet startet i midten av desember. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser til de pårørende som fikk den triste beskjeden om at kjært familiemedlem hadde gått bort på årets første dag.

Ni nye smittet

Annonse

Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle de ni personene har kjent smittevei.

Blant de smittede er det ytterligere én ansatt ved Fjell bo- og servicesenter. Dette smittetilfellet medfører ikke at noen flere beboere eller ansatte må i karantene ved sykehjemmet, men perioden for systematisk testing av alle beboere og ansatte forlenges. Dette testregimet videreføres inntil det har gått ti dager uten noen nye smittetilfeller.

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune er glad for at det ikke er noen nye smittetilfeller med ukjent smittevei.

– Hvis vi får en smitteoppblomstring i løpet av de nærmeste ukene, er det viktig at vi alle har god oversikt over hvem vi har hatt kontakt med. Dette gjelder de siste to døgnene for å kunne finne fram til hvem vi kan ha brakt smitten videre til, men det gjelder også for de siste 10 døgnene med tanke på hvor vi kan ha fått smitten fra, sier Sagberg.

Folkehelseinstituttet har nå utviklet og lansert en ny versjon av smittestoppappen. Det anbefales at alle laster ned denne appen.

– Dersom du har den nye smittestoppappen installert på telefonen din når du blir smittet, kan dette være et viktig hjelpemiddel for at de vi har vært i nær kontakt med, kan få et varsel om at de har vært i en mulig smittesituasjon, sier smittevernoverlegen.

De siste 14 dagene har det vært 166 nye smittetilfeller. Dette er nøyaktig samme antall som har vært rapportert de to siste dagene og bekrefter at trenden i Drammen kommune er nokså flat for tiden.

Over helgen er juleferien slutt, og arbeidshverdagen venter igjen. Mange kommer til å ta opp igjen hverdagen på hjemmekontoret, mens andre skal tilbake på arbeidsplassen. Smittevernoverlegen er opptatt av at vi ikke skal ta med oss eventuell smitte fra juleselskapene inn på arbeidsplassene og gjentar oppfordringen om at alle som har lette luftveissymptomer, bør teste seg for koronasmitte før de møter kollegene igjen.

Hvis du trenger en koronatest, kan du bestille time til testing på Drammen kommunes nettsider eller på telefon 32 04 60 00. Telefonen er betjent i dag og gjennom helgen mellom klokken 10.00 og 17.00. Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.

Siden begynnelsen av mars har 2.030 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 37 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse