12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Dette gjorde ikke vondt og vaksine bør alle ta, sa Louise da hun fikk sprøyten av Kaja Klunderud.

Louise på 101 år først i vaksinekøen på Eikertun

101 år gamle Louise Dalmann Hansen fra Hokksund ble den første i Øvre Eiker som fikk koronavaksinen i dag. – Ingenting å være redd for, sa den spreke dama, som har opplevd litt av hvert i sin levetid.
Annonse

Som de andre kommunene i distriktet, starter Øvre Eiker vaksineringen mot koronaen denne uken. I dag er det 54 sykehjemspasienter på Eikertun og Villa Skaar i Vestfossen som blir vaksinert. I tillegg skal 20 prosent av dosene gå til ansatte som har mest med pasientene å gjøre.

Louise kan forsikre om at dette var helt smertefritt og hun anbefaler alle om å ta denne vaksinen. Det var Kaja Klunderud som satt sprøyten med de viktige dråpene med vaksine.

Annonse

Øvre Eiker har hatt varierende antall smittede, men kun én ansatt ved Eikertun har fått påvist smitte og kun én korttidspasient ble bekreftet smittet. I tillegg har én ansatt ved Ville Skaar i Vestfossen blitt smittet, men vedkommende bor ikke i Øvre Eiker.

– Vi var tidlig ute med å stenge ned sykehjemmet for å hindre smitte utenifra på grunn av mange sårbare pasienter og denne strategien har vist seg å være riktig, sier virksomhetsleder Ann-Kristin Dramdal.

Hun beskriver det som litt flaks og mye hardt arbeid for å holde sykehjemmet fritt for smitte.

Selv om det var lange perioder med besøksforbud på Eikertun, har de forsøkt å gjøre hverdagen for sine pasienter så variert som mulig. Den siste tiden har det vært lettet på besøksrutinene, men etter at de siste restriksjonene ble innført, anbefaler sykehjemmet færrest mulig besøk.

I løpet av neste uke regner Dramdal med at de er ferdige med å vaksinere alle langtidspasienter på Eikertun. Det er begrenset med doser som er kommet så langt, men de tyner seks doser ut av hvert glass. Det er ikke lovlig å blande doser fra to glass.

Ny digital registrering

Kommunen har nå fått på plass en digital registrering i forbindelse med vaksinasjonsprogrammet. De oppfordrer alle innbyggere over 18 år å logge seg på og si i fra om de ønsker vaksine eller ikke og gi informasjon slik at de kan prioriteres om det skulle være behov for det.

Mer informasjon om dette finnes på kommunens nettsider.

Ordfører Knut Kvale hadde med blomster til Louise Dalmann Hansen i dag som takk for at hun stilte opp som den første til å la seg vaksinere i Øvre Eiker.

Del:
Annonse