28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nettspill tar stadig mer av det totale spillmarkedet. (Foto: jon-flobrant-GRIEUEaCr5w-unsplash)

Hvorfor spiller vi mer på nett?

ANNONSE: Her til lands har alltid spillene vært en god kilde til underholdning. Vi tar med oss brettspill på hytta og går til anskaffelse av nye spillkonsoller for en stadig, mer realistisk bedre spillopplevelse.

De senere årene har imidlertid spillingen hovedsakelig foregått via internett, og dette er en trend i full fart fremover. Men hva skyldes egentlig denne utviklingen, og hva er det nettet har, som de fysiske spillene ikke byr på?

Internett byr på en verden av spillmuligheter

Hovedgrunnen til at spillingen i dag foregår på internett, er det store utvalget av spill som finnes der. Der brettspillene må kjøpes og lagres, noe som tar plass, og spillkonsollene stadig byttes ut, har du alltid spillene tilgjengelig på samme sted via internett. Og de er mange.

Det finnes utallige nettsteder å spille på, og spillene kommer i alle farger og fasonger. Med et så stort utvalg – så lett tilgjengelig – er det ikke rart at fysiske spill og spillkonsoller må se seg slått. Noen foretrekker strategispill og spill som kan spilles sammen med andre. Noen foretrekker spill der de får ta del i fiktive verdener, mens andre igjen foretrekker klassiske sjansespill som spilleautomater.

Mange har nemlig fått øynene opp for å spinne løs på digitale spilleautomater. I tidligere tider spilte vi på fysiske enarmede banditter i butikkene, men i 2007 ble det forbud mot å drive pengespill i Norge, og automatene forsvant. I takt med at spillutvalget på nettet blir større, dukker stadig flere tilbydere av digitale spilleautomater opp.

Bedre tilgjengelighet

En annen viktig grunn til at stadig flere velger å spille via nettet, er at spillene er tilgjengelig hele tiden. Du trenger ikke være hjemme foran TV-en eller planlegge en spill-kveld med vennene dine lenger. De aller fleste spill kan nemlig spilles via mobilen, og på den måten har du spillene rett i lomma – uansett hvor du er.

Selv om spillingen nå er lettere tilgjengelig enn før, og spillingen stort sett gjøres alene, blir det sosiale aspektet fremdeles ivaretatt. Mange spill på nett tillater nemlig flere spillere å spille sammen, og de kan kommunisere via chattetjenester som Twitch underveis. Det arrangeres hvert år LAN-arrangementer, der mennesker fra hele verden samles for å spille internettbaserte spill sammen.

Den teknologiske utviklingen

Teknologien er i stadig utvikling, og dette merkes på kvaliteten til de nettbaserte spillene som tilbys.

Andre spill, spesielt de anerkjente skytespillene, har også utviklet seg stort. Mange av dem kan spilles via spillkonsoller også, men internettet er alltid hovednøkkelen. Internett sørger for at du kan spille disse spillene på tvers av enheter, og at du spille – så vel som kommunisere – med andre spillere underveis. Med andre ord får du en sosial spillopplevelse, selv når du er alene.

Grafikken i de nettbaserte spillene slår stadig nye rekorder. Nye spilltitler konkurrerer om å gi deg den beste visuelle opplevelsen, og i dag har mange spill så realistisk grafikk at animasjonene nesten fremstår menneskeaktige. Dessuten har nye konsepter dukket opp – VR for eksempel – som gir en enda mer realistisk spillopplevelse.

Fremtidens spill

At nettspillene er kommet for å bli er det ingen tvil om. Det er heller ingen tvil om at de vil fortsette å utvikle seg for å gi oss enda bedre spillopplevelser. Nøyaktig hva vi har i vente er det imidlertid ikke så lett å spå – det vil fremtiden vise.

Denne artikkelen er endret etter pålegg fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Det er også fjernet lenker til spillsider som ikke har tillatelse til å markedsføre sine spill i Norge. Norsk Tipping har som kjent monopol på pengespill i Norge. Dette påfører Eikernytt.no store tap da vi nå må si nei til alle som henvender seg om slike sponsede artikler som denne.
Ønsker du å støtte lokalavisa for Eiker kan du Vippse et valgfritt beløp til nummer 646640

Del: