17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hvordan låne penger til oppussing

ANNONSE: Oppussing kan fort bli et dyrt prosjekt, men det er et prosjekt som vi nordmenn elsker å begi oss ut på. Det er dog ikke alltid vi tar høyde for hvor store kostnadene egentlig blir, og dermed kan det bli relevant å vurdere et lån i løpet av prosessen.

Her kan du lese mer om hvordan dette foregår, og hvordan du kan finne muligheter for lån til oppussing på nettet.

Uforutsette kostnader
Oppussing innebærer som regel en del uforutsette kostnader. Det er vanskelig å lage et komplett overslag over hva ting egentlig kommer til å koste, og dermed kommer kostnadene rullende inn i mye større summer enn det man kanskje hadde forestilt seg. Kanskje var forholdene med rør og elektrisitet mer komplisert enn du antok. Det er altså de færreste som går under budsjett når det kommer til oppussingskostander.

Det er selvfølgelig alltid lurt å ha en buffer du kan bruke til uforutsette utgifter, men noen ganger er det ikke alltid nok. Hvis du står midt i en oppussing, så kan det derfor være behov for å kartlegge hvordan du kan låne penger for å dekke uforutsette utgifter i forbindelse med renoveringen. La oss se litt nærmere på hvilke muligheter man har her.

Muligheter for lån online
Det mangler ikke akkurat lånemuligheter på nettet, men det er viktig at du vet hvordan du går frem for å finne det gunstigste lånet. Det er nemlig ikke sånn at alle lån passer for alle, og du skal tenke deg nøye om før du velger å ta et lån på nettet.

På https://matchbanker.no/ kan du sammenligne flere lån og finne den muligheten som passer best til dine behov. La oss se litt nærmere på hva som er forskjellen på å ta et lån i banken og et lån online.

Lån med og uten sikkerhet
Når du låner penger på nettet, så er det som regel snakk om det vi kaller lån uten sikkerhet. Et lån uten sikkerhet betyr ikke at det ikke er trygt å låne penger, men handler i stedet om hva du må stille som sikkerhet for lånet. Når du låner penger i en fysisk bank, er det nemlig sånn at du gjerne må stille sikkerhet for det beløpet du ønsker å låne i form av eiendom eller andre verdigjenstander.

Det er for å gi banken en sikkerhet i tilfelle av at du ikke kan betale ned lånet i henhold til låneavtalen du har inngått med banken.

Denne sikkerheten har du ikke når du låner penger uten sikkerhet. Derfor må lånestedet eller banken på nettet ta andre forhåndsregler for å sikre seg.

Sammenlign flere lånemuligheter
Det er som utgangspunkt alltid en god idé å sammenligne flere lånemuligheter. Lån er en tjeneste, og det er stor variasjon i hva det koster å låne penger hos de forskjellige leverandørene. Derfor er det lurt å bruke litt ekstra tid på å undersøke hva det lånet du er på jakt etter koster, så du ikke betaler unødvendig mye. Du kan låne fra omkring 5.000 til 500.000 på nettet, og løpetid, renter og gebyrer varierer fra lånested til lånested.

Det vil alltid være et låneeksempel ved de forskjellige lån, som gir deg et bedre utgangspunkt for å sammenligne. Et låneeksempel hentet fra Matchbanker kan se ut som dette fra Zmarta:

Beløp: 65.000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93.730 kr.

Her kan du se et eksempel ut ifra et gitt beløp, og det kan du bruke som utgangspunkt når du skal sammenligne og vurdere hvilket lån som passer best til ditt oppussingsprosjekt. Husk alltid å sjekke vilkårene nøye før du låner og at du kan overholde de betingelsene som står i låneavtalen.

Del: