24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Walter og Marit sørger for å holde avstand og dermed bidra til en sikker kunståpning førstkommende lørdag.

Marit Geraldine Bostad med separatutstillingen «Hope Island»

Fra lørdag 30. januar stiller kunstneren Marit Geraldine Bostad ut i Gulden Kunstverk i utstillingen med tittelen «Hope Island». Den henger oppe til 21. februar.
Annonse

Det er mange veier og mange valg som fører til en fruktbar karriere som billedkunstner, og Marit Geraldine Bostad fra Horten, har valgt sine steg med stort hell. I 2009 hoppet hun av en sikker karriere som art director, for å satse på sin egen selvutvikling, sin egen drøm – om å kunne bli kunstmaler.

Det ble et slags sannhetens øyeblikk, å tørre fullt og helt å gi seg hen til sin indre stemme. Helt siden Marit Geraldine var ferdig utdannet art director, har hun kjent på den sterke dragningen mot maleriet. Det ble en ventilator i det styrte, kommersielle arbeidet hun gjorde gjennom nesten ti år i reklamebransjen i Oslo.

Annonse

Uten tradisjonell kunstutdannelse, og tøff konkurranse hjemme i Norge, søkte hun etterhvert med sine malerier til utlandet. I 2015 kom hun gjennom nåløyet til «The Other Art Fair» i London for første gang.

Hun ble igjen antatt i 2017, og denne gangen ble hun valgt ut av Saatchi Arts sjefskurator Rebecca Wilson, som en av «four must see artists» av 130 «emerging» kunstnere som deltok på utstillingen i London. Hun ble vurdert for det hun gjorde, og det ene galleriet og kunsttidskrift etter det andre, tok kontakt for å samarbeide med vestfoldkunstner Marit Geraldine Bostad.

Interessen fra samlere og gallerier har vært stor, og Marit Geraldine har hatt nok å gjøre med å dekke behov i London, New York, Los Angeles, Paris, Brussel og til og med Dubai. Separat- og kollektivutstillinger, kunstmesser og samarbeid med kuratorer og interiørdesignere.

Hun har tilbragt mye tid i utlandet de side 6 årene. I 2018 ble hun invitert til et 6 ukers kunstneropphold på MANA Comtemporary i New York hos kunstsamleren Eileen Kaminsky (ESKFF) Listen er i dag lang over gallerier i utlandet hun jobber tett med.

I 2017 tok det anerkjente galleriet Madelyn Jordon Fine Art, Marit Geraldine inn under sine vinger, og i disse dager deltar hun på sin fjerde utstilling med galleriet. Samme måned som Marit Geraldine debuterer hos Gulden Kunstverk, er hun med i tre andre utstillinger samtidig, to i London og én i New York.

Kunstlivet roet seg noe ned med korona-pandemien, Marit Geraldine måtte faktisk gjøre helomvending på to store kasser som ankom Gardermoen med malerier på vei til utlandet, da verden stoppet opp i mars 2020. Ikke lenge etterpå startet dialogen og planene om hennes første utstilling på Østlandet for alvor. Ja, i Galleriet på Gulden Kunstverk.

Håp skuffer ikke – fordi det har ikke lovet noe

Isolasjon og lockdown, kanselleringer og utsettelser og en vedvarende pandemi førte til ideen om en ny utstilling med håp i sikte.

Marit Geraldine Bostad fornyet forbindelse med omverdenen i en friere tilnærming til abstraksjon, og resultatet ble en serie malerier som danner kjernen i utstillingen «Hope Island». Håp er en nødvendighet for at verden skal komme videre når alle tilpasser seg, lærer en ny måte å være på og navigerer gjennom de nye realitetene i livet etter pandemien.

Kunstverkene hennes skapes i en spontan prosess, i skjæringspunktet mellom det bevisste og det underbevisste. Selv beskriver hun sin praksis som en form for terapi; en måte å koble ut en ytrestyrt verden på, og å være til stede i øyeblikket. En samtale, et menneske, en stemning, en følelse – alle disse opplevelsene lagres. Det krever en egen tilstedeværelse å oversette informasjonen til et lerret. Og det krever en egen tilstedeværelse for å slippe taket i det bevisste.

Utstillingen teller 40-50 nye malerier utført i akryl på lerret, eller akryl på papir. Kunstneren vil være til stede på åpningsdagen.

Del:
Annonse