24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Anne Aune har nå fått bekreftet at den tidligere smittede personen hadde den britiske muterte varianten av smitten. Men det iverksettes ikke nye tiltak av den grunn.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker – mutert virus bekreftet

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Et tidligere tilfelle er nå bekreftet å være av det muterte britiske slaget.
Annonse

Personen antas å ha blitt smittet på jobb i en annen kommune, og har få nærkontakter utenfor arbeidsplassen. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Mistanke om mutert virus bekreftet
Tidligere denne uka fikk kommunen beskjed om et mulig tilfelle av den britiske mutasjon som først oppdaget i Storbritannia, for et tidligere registrert smittetilfelle i Øvre Eiker. Folkehelseinstituttet har nå analysert prøven, og bekrefter at det er et tilfelle av det muterte viruset.

Annonse

– Personen som er smittet har hatt få nærkontakter. Vi har god kontroll og oversikt over utbredelsen, og forventer ikke flere tilfeller koblet opp mot denne smittesituasjonen utover de tilfellene som allerede er kjent, sier kommuneoverlege Anne Aune. 

– Sykdomsbildet ved denne mutasjonen er lik det vi kjenner fra tidligere. Vi har på bakgrunn av dette ikke behov for å innføre nye smitteverntiltak i Øvre Eiker kommune, sier hun.

Det er med dette registrert totalt 242 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 37 er smittet i 2021.

Del:
Annonse