27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vi må helt tilbake til april i fjor for å finne like høye arbeidsledighetstall som nå, melder Inger Anne Speilberg i Nav Vest-Viken.

Sterk økning i antall arbeidssøkere i Vest-Viken

Tirsdag 2. februar var 11.820 personer registrert som helt ledige i regionen Vest-Viken, ifølge foreløpige tall fra Nav. Det utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken. I Viken fylke er ledigheten den siste uken på 5,2 prosent, mens den i hele landet er på 4,5 prosent av arbeidsstyrken.
Annonse

Bruttoledigheten er på 13.067 personer, eller 5,1 prosent av arbeidsstyrken. Det er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. I tillegg er 5.525 personer registrert som delvis ledige. Dermed er totalt 18.592 personer, eller 7,2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidssøkere hos Nav i Vest-Viken.

Den siste uken har 1.453 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav i Vest-Viken. Det er 876 flere enn forrige uke.

Annonse

– Vi må tilbake til slutten av april for å finne sist det var like mange nye arbeidssøkere i løpet av en uke. I Vest-Viken oppgir nå tre av fire personer permittering som årsak til at de registrerer seg som arbeidssøker, sier direktør for Nav Vest-Viken, Inger Anne Speilberg.

Den høyeste andelen helt ledige i Vest-Viken finner vi i Drammen, med 6,1 prosent. Den laveste andelen helt ledige har vi i Nore og Uvdal, med 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

Del:
Annonse