18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker hadde siste døgn samme antall nye smittetilfeller som Drammen.

Drammen og Øvre Eiker med likt smitteantall siste døgn

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det samme gjelder for Øvre Eiker.
Annonse

To av de smittede i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Ingen av dagens smittetilfeller berører noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

Annonse

– Nok en dag med et lavt antall smittede er veldig positivt. Hvis vi ser på antall smittede de siste sju dagene, er vi nå nede på samme nivå som vi var rett før smittetallene steg kraftig i slutten av oktober og begynnelsen av november. Da hadde vi et underliggende smittetrykk som viste seg å være på vei og var starten på den andre smittebølgen. Nå har vi en periode hatt et nedadgående smittetrykk, så vi håper at vi kan fortsette den gode trenden vi har hatt de siste to ukene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Det er påvist 32 tilfeller de siste sju dagene. Dette er det laveste tallet siden 26. oktober. Når det gjelder smittetallet for de siste 14 dagene, er dette tallet i dag på 66. Også dette tallet har falt kraftig den siste tiden.

– Vi ser at tiltakene som har vært innført, har klart å dempe smitten. Samtidig er det stadig noen som har ukjent smittevei, og dette forteller om smitte i befolkningen som ikke er oppdaget, sier kommuneoverlegen.

John David Johannessen sier at tilfeller med ukjent smittevei og nye utbrudd må vi forvente at det blir gjennom hele vinteren.

– Med arbeidsreiser og andre reiser på tvers av kommunegrensene, kan vi ikke forvente lange perioder uten smittetilfeller denne vinteren. Vi er en del av en aktiv region i landet vårt. Dette betyr også at det er viktig at vi følger de grunnleggende smittevernrådene, med god hygiene, god avstand, og at vi holder oss hjemme og tar koronatest når vi er syke. Slik kan vi alle bidra til å motvirke smittespredning i vår kommune, og dette er også tiltak som hjelper uavhengig av hvilken variant av koronaviruset det gjelder, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars har 2.394 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To av de tre smittede er nærkontakter til tidligere kjent smittetilfelle og derfor allerede i karantene. En person har foreløpig ukjent smittevei, men det er mistanke om smittekilde i en annen kommune. Smittesporing pågår.

Det er registrert få nye nærkontakter og kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 252 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 47 er smittet i 2021.

Del:
Annonse