17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anne Marie Sando hjemme på gårdsbutikken like før jul. Det er her på Toppenhaug i Hokksund ast den gode osten lages. (Arkivbilde)

Eiker Gårdsysteri vant Årets ost med Holtefjell vellagret

Hvert år arrangerer Det norske måltid en kåring av det beste Norge har å by på innen mat og drikke. I år var det Eiker Gårdsysteri som gikk av med seieren i kategorien Årets ost med sin Holtefjell vellagret.
Annonse

Årets beste mat- og drikkeprodukter ble fredag kveld kåret i en feststemt digital finale i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Hedersprisen gikk til Bent Stiansen for hvordan han snakker opp bruken av norske råvarer gjennom en lang karriere.

− Årets vinnere er produkter av aller høyeste kvalitet og representerer Matnasjonen Norge på en fantastisk måte. På lik måte som årets hedersprisvinner Bent Stiansen er de innovative og setter norske råvarer i sentrum, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Annonse

Det er Det norske måltid som melder dette på sine nettsider.

ÅRETS OST
Holtefjell vellagret
Eiker Gårdsysteri – Viken

Juryens begrunnelse:
«Osten har fin balanse i syre, godt integrert salt og fine krystaller etter lagring. Smaken er kompleks, men likevel karakteristisk for denne typen ost. Vinnerproduktet er et resultat av godt håndverk og fungerer utmerket på ostefatet, eller som smaksforsterker i utallige retter.

Vinneren av kategorien Årets ost er Holtefjell, vellagret fra Eiker Gårdsysteri.»

Om Det Norske Måltid
Det Norske Måltid er fra 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle matnasjonen Norge. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Den årlige finalen med sin prestisjetunge prisutdeling i Stavanger har stor nasjonal oppmerksomhet. Den 5. februar ble finalen arrangert for 13. gang i Stavanger og ble det, i tillegg til utmerkelsene fra helseministeren, kåret 13 kategorivinnere og Det Norske Måltids hederspris ble delt ut for 10. gang.

Del:
Annonse