16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En litt slapp utgave av «Underbara uppblåsbara Barbara» ble i helgen hengt opp på kunstverket til Hellik Teigen i rundkjøringen på E134. (Fotos: Tor Kenneth Talmo)

Tok rundkjøringskunsten til «nye høyder» i dag

Kunstverkene i rundkjøringene i Hokksund har vært omstridt, men den som Hellik Teigen betalte for og kan kalle «sin rundkjøring» er blitt gjenstand for en litt spesiell utsmykking. I helgen var nemlig «Underbara uppblåsbara Barbara» hengt opp på kunstverket.
Annonse

Det var 15. september i 2015 at den store avdukingen av det enorme kunstverket skjedde i rundkjøringen på E134. Siden den gang har andre lokale «kunstnere» utsmykket mannen på toppen av tannhjulet med diverse gensere og t-skjorter ettersom sesongene har variert.

Den siste tiden har også koronapandemien satt sitt preg på jernmannen, som nå er utstyrt med munnbind, slik seg hør og bør.

Annonse

Men at jernmannen trengte selskap av «Barbara», var det vel de færreste av oss som så komme. Uansett fikk bilistene som kjørte fra Hokksund mot Mjøndalen i morgentimene søndag og mandag seg en god latter da den oppblåsbare «skjønnheten» han godt synlig for alle.

Vår frilanser og fotograf, Tor Kenneth Talmo var en av dem som la merke til tillegget til kunstverket og stoppet for å forevige begivenheten. Han kan fortelle at kulda har gjort sitt og Barbara var litt mer «slaskete» i formen i dag.

Hvor lenge dama får lov til å henge er høyst uvisst, men vi skal ikke se bort i fra at vegvesenets folk plukker dama ned etter hvert. Munnbindet har fått lov til å være på statuen en god stund, og ettersom pandemien langt fra er over, bør nok dette få lov til å sitte på en god stund framover som en påminnelse til oss alle.

Du kan se video fra avdukingen av kunstverket her:

Del:
Annonse