17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fire av ti synes det er vanskelig å skjønne hva som er tillatt eller anbefalt til enhver tid, sier Andreas Handeland (innfelt) i If. (Foto: If)

Mer enn 40 prosent av oss sliter med å forstå regjeringens anbefalinger

Annonse

Rundt halvparten av oss er fornøyde med myndighetenes kommunikasjon rundt innenlandsreiser og hytteopphold. Likevel sliter veldig mange med å skjønne hva som til enhver tid er tillatt eller anbefalt.

En ny undersøkelse YouGov har gjennomført på oppdrag fra forsikringsselskapet If viser at folket er splittet i sitt syn på myndighetenes kommunikasjon rundt innenlandsreiser og hytteopphold.

Annonse

– Selv om 51 prosent av de spurte mener kommunikasjonen er god, og at budskapet myndighetene kommer med er forståelig, mener 41 prosent at det er vrient å skjønne hva som er tillatt eller anbefalt til enhver tid. Dette viser at det nok er rom for mer tydelighet i kommunikasjonen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i If.

– Det som er gledelig er at tre av fire innenfor disse 41 prosentene sier de forstår bakgrunnen for at tiltakene er innført, men at det er mer uklart hva som er anbefalt eller tillatt når, sier Handeland.

Kun et fåtall mener restriksjonene er unødvendige
I undersøkelsen kommer det frem at enkelte synes enkelte av myndighetenes restriksjoner er unødvendige.

– Sju prosent av de spurte i vår undersøkelse synes reiserestriksjoner innenlands og hytteanbefalinger fremstår som unødvendige tiltak, til tross for at de forstår budskapet i myndighetenes kommunikasjon, sier Handeland.

– Dette viser jo på den annen side at de aller fleste skjønner hvorfor tiltak iverksettes, samt at de er enige i at disse er nødvendige for å slå ned smitten. Men dessverre er mange usikre på hva de kan gjøre når, og det skulle vi nok gjerne vært foruten i en kollektiv dugnad som dette, sier Handeland.

Del:
Annonse