4. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Maria K. Ebbestad i Nytelse.no hadde salgsrekord i forbindelse med Valentines-dagen i år – trolig på grunn av alle koronarestriksjonene.

Nytelse og blomster til de tusen hjem på Valentines-dagen

Det ser ut til at sexleketøy var blant det som fristet voksne nordmenn mest under årets hjerters dag eller Valentines-dagen. I år falt dagen samtidig som morsdag, noe som også har gjort blomsterbransjen ekstra opptatt.
Annonse

Det er ingen tvil om at «selvkjærlighet» er blitt større i løpet av Korona-året. Salget av sexleketøy har økt med 221 prosent rundt årets Valentines kontra fjorårets. Hjemlevering er også mer populært på kjærlighetshøytiden, for Porterbuddy har levert over dobbelt så mange pakker for Nytelse.no denne helgen sammenlignet, med forrige år.

– Vi ser av salget på årets Valentines at de fleste nordmenn ønsker å pleie kjærligheten hjemme. Dette tror vi Korona har en tydelig innvirkning på, tallene tilsier også at nordmenn har mer behov for mer spenning i hverdagen nå enn tidligere. Det er jo ikke så rart når dagene går litt i ett. Videre ser vi at det er klitorisstimulatoren Womanizer som er mest populært, sammen med parvibratoren Manta, sier sexolog og presseansvarlig i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Annonse

Nordmenns topp fem på Valentines*:
1. Womanizer Premium
2. Manta
3. Arcwave Ion
4. Happy Rabbit G-punkt Rabbitvibrator
5. Oh Yes Orgasmekrem

*Basert på Nytelse.no sine salgstall i forbindelse med Valentineshelgen.

Mange har et elsk-hat-forhold til Valentines. Kanskje blir vi minnet på at vi ikke har kjæreste, syns det er tull eller stresser med å kjøpe noe. I tillegg er tiden vi er inne i nå stressende for de fleste. Det er derfor svært viktig å finne tid til seg selv både når man er singel, og å pleie parforholdet med egentid, om man har kjæreste, skal vi tro Ebbestad.

– Enten du er singel eller i forhold er orgasme den beste gaven du kan gi både til deg selv og andre. En orgasme om dagen vil senke stressnivået i kroppen og gjøre deg gladere. Ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig, men orgasmer frigir Dopamin, Oksytocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille, smiler Ebbestad.

Korona har stor effekt på hvordan Valentinsdagen i år kan feires. Med strenge restriksjoner i hele landet er mange nødt til å ta feiringen i eget hjem.

Handler mer på nett
Tallene viser at det er flere som handler over nett i år enn i fjor. Porterbuddy har hatt en stor økning i antall hjemleveringer, Korona har nok hatt mye å si for «leveringsboomen» vi nå opplever, samtidig som handelsmønsteret synes å dreie mot at flere vil ha ting hjem raskt med forutsigbarhet. Det så vi f.eks. gjennom sommeren og tidlig høst før opptrappingen igjen ble en realitet. Vi ser ingen tegn til at dette vil snu.

Voksenleker er ikke det eneste som har fått en boom i bestillinger, blomsterbransjen fikk kjørt seg denne helgen. Siden Valentinsdagen i år delte dag med morsdagen, var det ikke bare kjærester som fikk blomster, men også mødre. Botanik forteller at det har vært ekstra mye å gjøre for blomsterhandlere denne helgen.

– Det har vært en enorm pågang hos oss gjennom helgen, vi har solgt ut flere av våre sammensatte valentins- og morsdags buketter, så her er det nok mange glade kjærester og mødre rundt om i landet, sier Hedda Braathen i Botanik.

Botanik har også blitt med på «nytelses-toget» med det de kaller singelpakken. Blomster, sjokolade og vibrator, skal være den perfekte pakken til en singel venninne, ifølge blomsterforhandleren.

– Det har jo vært skrevet mye om ensomhet under pandemien så vi tenkte at vi skulle åpne for muligheten til å sende en hyggelig oppmerksomhet også til den single. Vi har ikke solgt så veldig mange singelpakker så det viser jo at det kanskje er par som setter størst pris på akkurat denne høytiden, forteller Braathen.

Del:
Annonse