13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Prosjektleder Thor Andre Hansen i sentralen i Vestfossen som betjener ca. 450 kunder. Nå kan alle øke hastigheten fra 100 MB til 1 GB.

Moderniserer nettet – nå øker hastigheten til gigabyte

Øvre Eiker Fibernett og NextGenTel gjennomfører den største modernisering av fibernettet i kommunen siden oppstarten i 2010. Først ute er Vestfossen med å få hastigheter på gigabytenivå.
Annonse

Ikke siden oppstarten i 2010 har det vært gjennomført en større og mer omfattende teknisk oppgradering enn det som nå pågår.

– Vi har over en periode på 10 år gått fra null kunder til nærmere 5.000 kunder. Kravene til kapasitet og funksjoner fra den gangen har endret seg enormt og nå bygges det for å imøtekomme fremtidens krav og behov, sier leder for Øvre Eiker Fibernett, Morten Braarud.

Annonse

Samtlige av de mer enn 20 sentralene bygges ut til å håndtere hastigheter på gigabitnivå. Arbeidet er godt i gang og nærmere 1.500 kunder i området Vestfossen kan allerede nå få de hastighetene de ønsker. Det tekniske arbeidet i sentralene gjennomføres av det lokale fibernettselskapet, som er et datterselskap av Øvre Eiker Energi AS.

– I tillegg etableres det nå i februar to nye separate høykapasitetslinjer inn til hovednettet vårt både for å sikre stabilitet, samt en alternativ rute dersom en linje skulle gå ned, også kalt redundans. Den første linjen er allerede på plass og tilbakemeldingene fra kunder er meget positive, sier Braarud.

Anlegget vil totalt sett være det meste moderne og driftssikre nettet i Øvre Eiker.

– Dette har vært etterlengtet både fra vår side som utbygger og netteier, og ikke minst kundene, sier Morten Braarud.

Sentralen i Vestfossen er av de første som er oppgradert og de 20 andre tas nå etter hvert for å gi kundene bedre hastighet og mer data etter hvert som det trenges.

Del:
Annonse