23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Testing for korona

Drammen opplever at mye av smitten som nå registreres kommer fra folk som jobber i Drammen, men som bor utenfor kommunen. De ber om testing ved de minste symptomer. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Nye smittetilfeller – ansatte og pasienter i karantene

Det er i dag meldt om fem nye koronasmittede i Drammen kommune. Alle fem er kjente nærkontakter av tidligere påviste smittetilfeller. I Øvre Eiker meldes det om ett nytt tilfelle.
Annonse

Én ansatt ved Svelvik sykehjem har fått påvist koronasmitte, pasienter og ansatte er satt i karantene. I tillegg settes det i gang systematisk testing av ansatte og beboere.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 23 smittetilfeller i Drammen kommune. Etter én måned med kontinuerlig nedgang i smittetallet, har vi nå seks dager på rad bak oss med en svak økning i tallet.

Annonse

Som følge av det økende antall tilfeller, og utbrudd med nye virusvarianter i Oslo og Viken, varsles det nå at Oslo og omkringliggende kommuner kan komme til å stramme inn på smitteverntiltakene igjen i nær fremtid.

Foreløpig regnes ikke Drammen i vesentlig grad å være påvirket av dette. Kommunen følger situasjonen tett og vurderer fortløpende om det igjen kan bli behov for innstramming av tiltak i Drammen kommune.

– Det er derfor svært viktig at befolkning fortsetter å være flinke til å støtte opp under smitteverntiltakene slik at vi i det lengste kan unngå å måtte sett inn nye inngripende tiltak, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

– Selv om vår lokale forskrift nå er opphevet er det fortsatt en sterk anbefaling om å bruke munnbind, dersom du ikke kan overholde en meter avstand til andre utenfor egen husstand, begrenser sosial omgang og benytter hjemmekontor når dette er mulig, sier Sagberg.

Mye av smitten som avdekkes i Drammen skjer fremdeles i forbindelse med arbeidspendling, og i mange tilfeller fra områdene der smitten nå øker.

– Derfor er det viktig at personer som er nødt til å reise ut og inn av kommunen er særlig oppmerksom på symptomer og tester seg selv ved minste mistanke om sykdom, minner Sagberg om.

Siden begynnelsen av mars har 2.431 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle og befant seg allerede i karantene.

Det er med dette registrert totalt 262 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 57 er smittet i 2021.

Del:
Annonse