22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittetall korona

Smittetallet for Drammen og Øvre Eiker er i dag 3. (Illusttrasjon)

To nye smittetilfeller i Drammen – ett i Øvre Eiker

Siste døgn har to personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. I Øvre Eiker er det kun ett nytt tilfelle.
Annonse

En av de smittede i Drammen er nærkontakt av tidligere påvist smittetilfelle. For den andre personen er det også en sannsynlig smittevei. Smitten knyttes i begge tilfeller til utbrudd ved arbeidsplass i annen kommune.

En av de rapporterte tilfellene som fikk påvist smitte i løpet av helgen, jobber i virksomheten Aktivitet og rehabilitering i Drammen kommune. Som konsekvens av dette er to brukere, fem ansatte og pårørende satt i karantene.

Annonse

Smittetrykket er stort i mange av kommunene rundt Drammen, og spesielt i Oslo, der de i helgen bestemte nye og inngripende tiltak frem til 15.mars. Per i dag er det de nasjonale råd og regler som gjelder i Drammen kommune, men kommunen følger situasjonen tett og vurderer fortløpende om det igjen kan bli behov for innstramming av tiltak i vår kommune.

– Det er selvfølgelig gledelig at det i dag er et lavere tall enn de tre foregående dagene, men dette er ikke tiden for å senke skuldrene. Den engelske virusvarianten blir stadig mer dominerende, og vi vet ikke hvordan dette vil utvikle seg i Drammen i tiden som kommer, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Over 2.000 vaksinert sist uke
I uken som gikk ble det satt totalt 2.180 vaksinedoser i Drammen, hvorav 1.194 doser til helsepersonell. Det er så langt blitt satt 7.213 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Denne uken er første gang de får levert vaksine fra Moderna.

– Vi vil vaksinere omtrent 600 innbyggere over 75 år med første dose i Drammenshallen med denne vaksinen i løpet av uken. Resterende doser vil bli satt i uke 10 og det vil da bli vaksinedager i både Mjøndalen, Svelvik og Drammenshallen, forteller smittevernoverlege Einar Sagberg.

I uke ni vil kommunen også sette omtrent 750 doser av AstraZeneca sin vaksine på helsepersonell, og omtrent 600 innbyggere som fikk sin første dose for tre uker siden, vil denne uken få sin dose nummer to.

Siden begynnelsen av mars har 2.433 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle og befant seg allerede i karantene.

Det er med dette registrert totalt 263 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 58 er smittet i 2021.

Del:
Annonse