23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronasmitte i Drammen og Øvre Eiker

Smitten øker igjen i Drammen og på landsbasis. Men Øvre Eiker har ingen nye det siste døgnet.

Stigende smitte i Drammen – ny null i Øvre Eiker

Siste døgn er det meldt om åtte personer som har fått påvist koronasmitte i Drammen. Ikke siden 2. februar har vi hatt et høyere antall registrerte smittede i kommunen. I Øvre Eiker er det nok en dag med null nye smittetilfeller.
Annonse

Åsen barnehage i Mjøndalen og Tømmeråsen skole i Svelvik er berørt med ett tilfelle hver. Elever og ansatte er satt i karantene.

To av tilfellene er knyttet til importsmitte, mens en er smittet av nærkontakt. For de fem øvrige er smitteveien foreløpig ukjent, og det pågår omfattende smittesporing og testing i nærmiljøet rundt de smittede.

Annonse

– Vi har mistanke om at det kan ha skjedd smitte på Kiwi på Svelvik senteret. Vi anbefaler derfor alle som har handlet der i perioden 23.2 til 26.2 til å teste seg og være ekstra observante på symptomer, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Hun sier at det er bekymringsfullt at vi nå for syvende dag på rad har en gradvis økning i antall smittetilfeller i Drammen kommune, med unntak av gårsdagens to tilfeller.

– At fem av de smittede siste døgn så langt har ukjent smittevei, tyder på at det nå er mer smitte i samfunnet. Vi vet at en økende andel av de smittede også i Drammen har UK- varianten av viruset, som er mer smittsom. Og vi vet av erfaring at smitten nå kan øke raskt uten nødvendige tiltak. Det er derfor viktig at innbyggerne i Drammen fortsetter å forholde seg til anbefalinger om smittevern og begrenser både mobilitet og sosial kontakt. Vi oppfordrer alle til å vurdere grundig hva som er nødvendig aktivitet nå og følger regjeringens anbefalinger, sier Johannesen.

Ifølge nasjonale anbefalinger bør du fortsatt ikke ha flere enn fem gjester. Munnbind skal brukes i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, buss og tog, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter når det ikke er mulig å holde en meteres avstand. Dersom du har mulighet til det, skal du ha hjemmekontor.

Kommuneoverlegen minner også om at det er svært viktig å ha lav terskel for å la seg teste for korona, selv ved helt lette symptomer.

– Vi må fortsatt være forberedt på at vi kan ha noen veldig krevende uker foran oss. Absolutt alle som har milde forkjølelsessymptomer, litt sår hals eller andre luftveissymptomer, må bestille time til koronatesting, sier Johannesen.

Siden begynnelsen av mars har 2.441 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 263 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 58 er smittet i 2021.

Del:
Annonse