22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksinering av kvinne

Så å si alle over 85 er ferdig vaksinert i Øvre Eiker, og nå vaksineres det fra 84 år og nedover, men det er relativt få doser kommunen får hver uke. (Illustrasjon)

85+ er snart ferdigvaksinert i Øvre Eiker

Status for vaksinasjon i Øvre Eiker er at denne uka mottar kommunen 620 vaksinedoser, hvorav 500 av disse går til første dose. Vaksinene er fra Pfizer, AstraZeneca og Moderna.
Annonse

Nå er godt over 90 prosent av befolkningen over 85 år ferdig vaksinert. Kommunen vaksinerer nå aldersgruppa 75-84 år, og det er de eldste som vaksineres først. I tillegg kommer helsepersonell og noen som får dose to blant de eldste innbyggerne.

Per slutten av uke 8 – altså siste uke – har det blitt satt 1.362 doser totalt, hvorav 505 personer er helt ferdigvaksinert. Innbyggerne kan følge status for vaksinasjon på kommunens nettsider som oppdateres fortløpende.

Annonse

Oppfordrer til registrering for vaksine
Kommunen ber om at alle innbyggere registrerer seg for om de vil ha vaksine eller ikke. De som har registrert at de ønsker vaksinen, kan raskt få tilbud om vaksine når det er deres tur i køen. En stor andel av aldersgruppa vi nå går i gang med å vaksinere, har allerede registrert seg, melder kommunen.

Er du over 75 år? Da ber kommunen deg registrere deg så fort som mulig via kommunens hjemmeside, eller ringe vaksinetelefonen (‪906 83 432) på hverdager mellom 8 og 15.

Kjenner du noen som har fylt 75 år? Tips eller hjelp dem gjerne med å registrere seg for vaksine. Du kan registrere andre via din egen BankID og mer informasjon om dette finnes på kommunens hjemmesider, eller ringe til vaksinetelefonen ‪906 83 432.

Del:
Annonse