23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Isredning - Redningsselskapet

Fire personer har druknet etter fall gjennom is i årets to første måneder. I tillegg har mange gått gjennom isen, men reddet seg selv eller fått hjelp av andre (illustrasjonsfoto).

Tre personer druknet i februar – én dykket – to gikk gjennom isen

Tre menn omkom i drukningsulykker i februar, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. To druknet etter å ha gått gjennom isen, mens en omkom under dykking.
Annonse

Så langt i 2021 har seks personer druknet i Norge, mot fem på samme tid i fjor. Fire av drukningsulykkene i år har skjedd etter fall gjennom isen, mens to har omkommet under dykking.

– I tillegg har det vært en rekke nesten-ulykker på isen i vinter, der folk enten har reddet seg selv eller fått hjelp til å komme seg opp, sier Tanja Krangnes, leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.

Annonse

Februar-ulykkene
De to drukningsulykkene etter fall gjennom is i februar skjedde begge i forbindelse med isfiske. I Innlandet fylke omkom en mann i 60-årene da han gikk gjennom isen i Nessundet på Mjøsa.

I Trøndelag ble en mann i 80-årene meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra isfiske på Straumfjorden i Hitra kommune. Han ble funnet etter et søk som gikk over flere dager.

En mann i 30-årene ble funnet omkommet dagen etter at han meldt savnet da han ikke kom opp etter et dykk ved Askholmene utenfor Drøbak i Viken.

Dette er en kald fornøyelse og du overlever ikke mange minuttene om du ikke klarer å komme deg opp.

To ulykker i Innlandet i år
Alle de seks som har druknet i årets to første måneder var menn. Den yngste var 19 år, mens den eldste var 81 år.

To av ulykkene har skjedd i Innlandet fylke. I Finnmark, Trøndelag, Vestland og Viken har hver hatt en drukningsulykke.

Redningsselskapets tips for deg som vil ut på isen

Redningsselskapets digitale drukningsstatistikk gir flere detaljer – se www.rs.no/drukning
Del:
Annonse