22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vintertrafikk

(Illustrasjon: Colourbox)

Om du trodde vinteren var over? – Tro om igjen!

Med plussgrader på dagtid og sol fra en nesten skyfri himmel denne helgen, er det lett å tenke på vår og varmere tider uten snø og slaps. Men du må dessverre forberede deg på mer drittvær denne uken. Yr.no varsler nemlig store nedbørsmengder fra onsdag ettermiddag av.
Annonse

Varsom.no sendte søndag ettermiddag ut et varsel om snø over store deler av Østlandet vest for Oslo.

Fra onsdag ettermiddag og kveld ventes mye snø i indre og høyereliggende strøk, fra 10 til 25 cm. Snøgrensa ventes å stige gradvis. I kystnære strøk vil nedbøren raskt gå over til sludd og regn, og torsdag morgen ventes en snøgrense på 300-500 meter.

Annonse

Det er Meteorologisk Institutt som står bak dette varselet og sannsynligheten for at det slår inn er mer enn 50 prosent, heter det på Varsom.no.

Resultatet av våt og tung snø er lengre reisetid og vanskelige kjøreforhold. Det gjelder derfor å legge inn litt ekstra tid om du skal være framme på et bestemt tidspunkt.

Ved siste snøfall var det en rekke hendelser, spesielt med lastebiler som sto fast og som hindret øvrig trafikk. Det kan lett skje igjen ved denne typen vær, som kalles utfordrende av Varsom.no.

I Eiker ventes det kuldegrader på nettene hele denne uken, men opp mot åtte plussgrader på torsdag. Da kommer nedbøren garantert som regn og sludd og ikke som snø. Men med kalde netter kan dette føre til meget vanskelige kjøreforhold.

For Eiker-området er det varslet opp mot 27 mm nedbør denne uken. Langt fra alt er ventet som snø, men sludd og slaps er heller ikke det beste å kjøre på. Det er onsdag og torsdag det meste av nedbøren er ventet.

Del:
Annonse