17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Snøkaos på Gamle Kongsbergvei

Mange bilister hadde tatt sjansen på å kjøre Gamle Kongsbergvei til jobb i dag selv med det enorme snøfallet. Det skulle de ikke gjort. (Foto: Privat)

Snø ga fullt kaos på Gamle Kongsbergvei

(Oppdatert kl. 09.30 12.03.21) Som vi har fortalt flere ganger denne vinteren, skjer det ulykker med stor hyppighetsgrad på Gamle Kongsbergvei. I dag var intet unntak takket være det kraftige snøfallet og en heller dårlig brøytet vei.
Annonse

I frustrasjon over stadig flere bompenger, har mange valgt å bruke Gamle Kongsbergvei til og fra jobb i Kongsberg siden nye E134 åpnet og bompengeinnkrevingen startet.

Det har resultert i en lang rekke mindre uhell og ulykker på denne veien, som ikke er dimensjonert for den økte trafikken. Den er heller ikke vedlikeholdt så godt som mer trafikkerte veier skal være.

Annonse

Det fikk mange bilister erfare i dag med dagens store snøfall. Du må være i overkant optimist hvis du velger denne veien med dette føret, da selv E134 hadde utfordringer med hensyn til snøryddingen.

Som vi ser av bildet var det mange biler som hadde store problemer med å komme seg fram og ved Smedbakken, som dette bildet er tatt, var det mange som kjørte av veien eller som rett og slett ikke kom seg fram. For mange kan dette ha blitt en meget dyr erfaring med tanke på 38 kroner som bompengepasseringen koster.

Det er ellers ikke rapportert om alvorlige ulykker eller hendelser i Øvre Eiker i dag, men mange har slitt med å komme seg fram.

På Stenseth hadde bussene problemer på morgenen og det måtte en skikkelig bergingsbil for å få den på veien igjen.

Det er meldt om en lang rekke ulykker på Østlandet det siste døgnet og for en 19 år gammel jente fikk det verst mulig utfall da hun kolliderte med en lastebil i Hallingdal. Jenta omkom på stedet.

Ny utforkjøring på Gamle Kongsbergvei
Ved 06-tiden i dag tidlig skjedde det nok en gang. En bil kjørte av veien på Gamle Kongsbergvei. I dag skjedde utforkjøringen ved Lille Smedbrua etter en sving.

Ifølge mannen selv var det lange køer hos redningsselskapene og ettersom han her ikke hadde noe medlemskap, antas det at han ikke stilte først i køen. Nesten to timer etter hendelsen, ventet han fortsatt på bilberger. Mannen fryktet også at han måtte betale rundt 4.000 kroner for jobben pluss reparasjon av eventuelle skader på bilen.

Ny utforkjøring på Gamle Kongsbergvei – denne gang ved Lille Smed brua. (Foto: Privat)

Del:
Annonse