19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik skal en sixpack Carlsberg Alcohol Free se ut. Godt merket og med hvit kork.

Solgte alkoholholdig øl merket som alkoholfri

Ringnes Bryggeri ber forbrukere sjekke flaskeetiketten på Carlsberg Alcohol Free. Det kan nemlig hende at de har fått øl som inneholder alkohol, til tross for at den er merket som alkoholfri.
Annonse

Ringnes har fått rapport om to tilfeller der pappbeholdere (sixpack) er merket med Carlsberg Alcohol Free, men der innholdet i glassflaskene er 0,33 liter alkoholholdig Carlsberg Pilsner med 4,5 prosent alkohol.

Partiet er kun solgt den siste uken, og Ringnes har oversikt over butikkene som har mottatt de aktuelle varene.

Annonse

Feilen på emballasjen ble oppdaget av butikkmedarbeidere i forbindelse med vareplassering. Ringnes har gjennomført interne undersøkelser, og mest sannsynlig er det kun snakk om noen få brett som har feilmerket pappbeholder.

Feil pappbeholder
– Flaskene er riktig merket. Utfordringen er at de har havnet i feil pappbeholder. Vi kontakter nå de butikkene som har mottatt varer fra det aktuelle partiet. Produktet blir sperret for salg i kassen inntil de er sjekket og klarert, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Han ber alle forbrukere som har kjøpt Carlsberg Alcohol Free den siste uken om å sjekke at flaskene faktisk er merket alkoholfrie.

Hvit kork
Den alkoholfrie varianten er tydelig merket med Carlsberg Alcohol Free. – I tillegg er korkene ulike. Den alkoholfrie varianten har en hvit kork, mens den alkoholholdige korken er grønn, fortsetter Bruusgaard.

Han beklager det inntrufne og det ekstrabryderiet det påfører butikkene og forbrukerne.

– Vi er glade for at dette ble oppdaget tidlig. Nå tar vi grep. Når det gjelder tydelig merking av vår emballasje må vi være presise.

Forbrukere som eventuelt har fått med seg feil produkt hjem kan bytte dette hos utsalgsstedet.

Drikker du feilmerket øl i god tro om at den er alkoholfri, kan dette få store konsekvenser – ikke minst i forbindelse med bilkjøring og andre kritiske oppgaver.

I boksen til venstre er den alkoholfrie varianten. I boksen til høyre den alkoholholdige.
Del:
Annonse