29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Kvale

Ordfører Knut Kvale takker innbyggerne for tålmodigheten. (Foto: Sunniva Riste-Bjørkli)

Ett år med korona – ordfører Knut Kvale takker for innsatsen

Et svært annerledes år ligger bak oss. Året har vært utfordrende for oss alle. Da pandemien var et faktum, måtte myndigheter på alle plan i Norge innføre begrensninger i folks hverdagsliv som vi ikke har hatt siden siste krig.
Annonse

Tiltakene har vært nødvendige, og spart oss for de store smittebølgene.

Det har vært utfordrende å innføre slike begrensninger, og uten en forståelsesfull befolkning hadde situasjonen vi har bak oss, vært verre. Vi har vært vitne til den største dugnadsånden på svært lenge. Responsen fra innbyggerne har vært avgjørende for å lykkes. En stor takk til dere alle!

Annonse

En annen avgjørende faktor har vært våre ansatte i kommunen, særlig innen helsevesen og skole. Alle viste vilje til rask omstilling, brettet opp ermene og tok utfordringen for fortsatt å gi gode tjenester.

Våre omsorgsinstitusjoner har vært praktisk talt smittefrie, og undervisningen i skolen er opprettholdt med kreative løsninger og lydhøre elever.

Det har vært tungt å ta avgjørelser i kommunens kriseledelse som vi veit hindrer de unge å møtes på idrettsanlegget eller på andre fritidsaktiviteter. Det er tungt å ta fra de eldre på Eikertun mulighet for besøk fra sine nærmeste, men i perioder har det vært nødvendig for resultatet.

Tydelige signaler fra regjeringen har vært til stor støtte, sammen med en lokal kommunal kriseledelse som har håndtert situasjonen på en utmerket måte fra uke til uke gjennom året.

Vi har dessverre fortsatt noen motbakker, men vi er godt i gang med vaksineringen, og så får vi håpe at løsningen ligger i vaksinene. Vi må be om tålmodighet en stund til.

Nok en gang tusen takk til alle!

Knut Kvale
ordfører

Del:
Annonse