23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittetall Drammen

Drammen strammer med all sannsynlighet inn reglene under et ekstraordinært formannskapsmøte i kveld. Det til tross for at smitten har gått fra 66 fredag til 23 siste døgn.

Vil vedta ny forskrift, tross fallende smittetall i Drammen

Smittetallene i Drammen er redusert med 66 prosent siden fredag og har gått fra 66 til 23 på ett døgn. Kommunen vil likevel trolig vedta forsterkede smitteverntiltak i et ekstraordinært formannskapsmøte i kveld.
Annonse

23 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 20 av dem er nærkontakter av allerede påviste tilfeller. Én har påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de siste to personene.

Ved Brandengen skole, Åskollen skole, Galterud skole, Fjell skole, Marienlyst skole og Drammen videgående skole er det påvist smittetilfeller som medfører karantene.

Annonse

Søndag kl. 18 møtes formannskapet for å behandle forslag til ny lokal forskrift med tiltak mot koronapandemien. Rådmannen foreslår å innføre ny lokal forskrift med virkning fra søndag 14. mars kl. 24.00.

Forskriften baserer seg på nasjonalt tiltaksnivå etter covid-19-forskriften. Samtlige bestemmelser i kapittel 5B «Forsterkede smitteverntiltak i enkelte kommuner – høyt tiltaksnivå» skal gjelde som lokal forskrift.

Det lokale tiltaksnivået er forsterket med en begrensning for antall deltakere på private sammenkomster.

Møtet sendes på kommunens hjemmeside.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2.717 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

En del nærkontakter er fulgt opp etter at de ble utsatt for smitte i en annen kommune.

Det er med dette registrert totalt 270 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 65 er smittet i 2021.

Del:
Annonse