19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gry Harbu - senterleder

Gitterne er halvveis nede på de fleste butikkene, men klikk og hent er blitt et kjent begrep for senterleder Gry Harbu på Eiker Senter.

Full forvirring om handlemulighetene i butikkene

Noen butikker er åpne, andre er delvis stengt og tilbyr «take-away», andre igjen er helt stengt ned. Dette virker selvsagt forvirrende for kunder, og det hender til og med at noen ikke har fått det med seg at Viken er «stengt ned» av helsemyndighetene.
Annonse

Da Bent Høie stengte Viken ned fra midnatt tirsdag skjedde det på under tre timers varsel. Mange har reagert og protestert til liten nytte. Nå har Fjelldestinasjonen Skigarden i Hemsedal varslet søksmål mot staten. Fra før har flere ordførere i Hallingdal protestert og det var til sammen 13 kommuner i Viken som ikke ville stenge ned slik Statsforvalteren i Oslo og Viken la opp til tidligere på tirsdagen.

Det meste er «stengt»
På Eiker Senter er også det meste stengt – i hvert fall i utgangspunktet. Matbutikken er selvsagt åpent som vanlig. Senterleder Gry Harbu har daglige besøkstall på senteret og kunne tirsdag og onsdag registrere en solid nedgang i antall besøkende på rundt 30 prosent. Men butikkene prøver nå å tilpasse seg den nye hverdagen – som varer helt fram til over påske.

Annonse

I utgangspunktet kan Sunkost, Øye for Øye, Pets Zoomarked og Apotek 1 ha åpent som vanlig. I tillegg kan Lampeland bakeri ha åpent for take away. Det samme gjelder for Mix-kiosken. Du kan altså handle der, men må ta med deg varer hjem eller ut. For utenfor gjelder ikke de samme regler og kaffen fra Mix-kiosken smaker godt sammen med røyken her.

Kreative løsninger må til
For de resterende butikkene på senteret er det kreative løsninger som må til for å kunne overleve i vanskelige tider. En av klesbutikkene er helt stengt – andre åpne for levering utenfor og med betaling via Vipps eller bankterminal.

Det samme gjelder de andre «stengte» butikkene. Kunder sender inn bestilling på nett eller telefon og får varene levert ute eller kjørt gratis hjem som enkelte tilbyr.

– Det er forskjellige varianter for butikkene på senteret og vi har forsøkt å gi best mulig informasjon på våre nettsider, forteller senterleder Gry Harbu.

Hun og butikkene har ikke annet valg enn å følge de sentrale retningslinjene. Det har ført til at blant andre Nille i dag måtte pakke ned store mengder varer som skulle selges før påske og sende det til andre butikker i kjeden som fortsatt kan holde åpent på andre kanter av landet.

Gode tider for Sunkost
Sunkost på Eiker Senter klager derimot ikke. De hadde et rekordår i fjor takket være at mange var mer hjemme og tok opp baking som «hobby» igjen. Det var stor etterspørsel etter økologiske produkter og speltmel, i tillegg til vitamintilskudd og andre tradisjonelle helsekostprodukter.

Arild Bakken Hansen, som driver butikken sammen med kona Gunn, kan dermed være godt fornøyd med tilstanden og de får altså holde åpent som vanlig i disse nedstengingstider.

Senterlederen er glad for at noen klarer seg ekstra godt gjennom denne pandemien, og sier at de fleste butikkene strekker seg langt for å betjene kundene sine.

Arild Bakke Hansen i Sunkost på senteret er godt fornøyd med fjoråret og så langt i år. Helsekost og ikke minst mel- og bakeprodukter har skutt i været ettersom vi er mer hjemme og har fått bedre tid på kjøkkenet. Det gleder også senterleder Gry Harbu.
Del:
Annonse