19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Røren skole - Google

Nå øker smitten også i Øvre Eiker og siste døgn er det påvist seks nye tilfeller på og rundt Røren skole og barnehage.

Barnehage og skolen på Røren rammet av smitteutbrudd

Kommuneoverlegen i Øvre Eiker melder om at det har blitt bekreftet seks nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Denne gang er det Røren skole og barnehage som er rammet.
Annonse

Alle er nærkontakter til samme smittetilfelle, og har kjent smittevei. En skoleklasse på Røren skole og én barnehageavdeling på Røren barnehage, samt ansatte, er i karantene. I tillegg er ytterligere én skoleklasse på Røren satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar på én elev med sannsynlig smitte.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet foreløpig som oversiktlig, men avventer testing av skoleelever og barnehagebarn får å få oversikt over omfanget på skolen og barnehagen.

Annonse

Det er med dette registrert totalt 281 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 76 er smittet i 2021.

37 nye smittede i Drammen siste døgn
Det er påvist smitte hos 37 personer bosatt i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. 32 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Smitteveien er foreløpig ukjent for fire personer, mens den siste har fått påvist smitte etter reise i utlandet.

Det er fortsatt en del smitte i yngre aldersgrupper, og flere av skolene i Drammen kommune berøres også av smittetilfellene som rapporteres i dag. Både ved Øren skole, Fjell skole, Gulskogen skole, Marienlyst skole, Drammen videregående skole og Åssiden videregående skole er det påvist smitte som fører til karantene for elever og lærere. Ved Solhagen Rudolf Steiner barnehage er det også påvist ett smittetilfelle og karantene er iverksatt.

I forbindelse med alle disse smittetilfellene iverksettes ordinære karantenetiltak etter metoden som brukes ved forsterket TISK (testing, isolering, smittesporing og karantene).

Karantene i inntil 10 døgn
– Nærkontaktene skal i utgangspunktet være i karantene i 10 døgn, og denne tiden regnes fra tidspunktet de sist var i kontakt med den smittede personen. Både barn og voksne i karantene må bestille tid til koronatesting. De bør testes ved starten av karantene, og så bør de teste seg på nytt rundt dag sju av karantenetiden. Dersom en test tatt på dag sju eller senere ikke påviser smitte, vil karantenen opphøre, selv om det ikke har gått 10 dager, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Alle husstandsmedlemmer av nærkontakter til smittede personer, skal i såkalt ventekarantene. Denne ventekarantene varer fram til nærkontakten har testet seg og fått negativt svar på koronaprøven. Dersom koronaprøven er positiv og nærkontakten er smittet, blir husstandsmedlemmene nærkontakter av en smittet person og må følge ordinært testløp og gå i ordinær karantene.

– Smittekurvene fortsetter som de siste dagene. De peker bratt oppover, og vi ser foreløpig ikke noen knekk i denne utviklingen. Nå er det iverksatt strenge restriksjoner, og vi forventer at disse vil gi effekt på smittespredningen. Men det vil nok fortsatt gå en stund, og muligens må vi langt ut i påsken før vi ser en reell endring i denne utviklingen, sier kommuneoverlegen.

Usikkerhet om påsken
For mange starter påskeferien om én uke. Kommuneoverlegen har stor forståelse for at mange lurer på hvordan årets påske blir, men foreløpig er det for tidlig å si noe om hvordan smittesituasjonen i Drammen kommune blir.

– Det kan hende at vi ser effekten av de strenge restriksjonene i løpet av neste uke, men det kan også hende at vi først ser tydelige effekter utover i påskeuka. Uansett må alle innstille seg på at det blir en spesiell påske i år også, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2.947 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse