17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gamle Kongsbergvei

Gamle Kongsbergvei er langt fra noen motorvei – spesielt vinterstid. Men nå får i hvert fall beboerne langs veien muligheten til å kjøre full fart på nytt fiberbredbånd. (Illustrasjosfoto: Privat)

Nå får også Gamle Kongsbergvei tilgang på fibernett

Nok en milepel passeres når Øvre Eiker Fibernett nå vedtar utbygging i Gamle Kongsbergvei. Selv om veien er i dårlig forfatning, blir i hvert fall nettet som en motorvei å regne.
Annonse

– Det er med stor glede å kunne meddele at innbyggerne i området Gamle Kongsbergvei er de neste ut til å kunne nyte godt av mulighetene som det nye fibernettet inviterer til. Vedtaket innebærer en helt ny digital verden sammenliknet med dagens nettsituasjon i området, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig, Morten Braarud i Øvre Eiker Fibernett.

Dette er nok et viktig skritt mot målet om full fiberdekning i Øvre Eiker kommune.

Annonse

– Vi har fått uvurderlig drahjelp fra lokal ildsjel Arne Tonby som har lagt ned store krefter for å skape nok interessente. Som han selv sier «en familie med barn og krevende arbeid utenfor hjemmet så er det en forutsetning å ha tilgang til reelt bredbåndsnett». Det blir nå en realitet både for Arne med familie og øvrige innbyggere i området, forteller Braarud.

– Vi er ikke helt i mål med antall husstander som har bestemt seg, men all erfaring fra tidligere prosjekter har vist at det blir nærmest 100 prosent tilslutning når byggingen tar til, sier han.

For Øvre Eiker Fibernett som en lokal aktør og eid av kommunen er det både viktig og en glede å bidra til digitalt likeverd mellom tettbebyggelse og mer spredt bosetning.

Prosjektet vil bli etablert og ledet av Øvre Eiker Fibernett med bistand fra entreprenørselskapet OneCo med hovedkvarter i Hokksund, samt at tjenestene vil bli levert av NextGenTel.

Det er en klar målsetting at prosjektet skal ferdigstilles og satt i drift inneværende år. Arbeidet vil påbegynnes så snart vinter og tele er tilbakelagt.

– Innbyggerne langs Gamle Kongsbergvei ønskes velkommen til fremtiden, sier Morten Braarud.

Gamle Kongsbergvei er ikke veldig overbefolket, som å si det mildt. Derfor har det tatt tid å få vedtatt en utbygging av fiber her. Men det kommer i løpet av året, lover Øvre Eiker Fibernett.

Jaggu på tide
En av beboerne langs Gamle Kongsbergvei er Marie Gjerden. Hun ser fram til at de nå får fiber.

– Ja, det er jaggu på tide med fiber! Her har ikke linja holdt til skolearbeid eller noe. «Gameren» i huset her har gitt opp PlayStation, noe som kan være positivt i grunn, sier Marie litt spøkefullt.

Hun forteller at de har hatt mange turer ned til Darbu bibliotek for å få bra nok nett til at ungene får levert inn oppgaver i skolesystemet onenote. – Så dette blir knall, sier hun.

Marie Gjerden bor langs Gamle Kongsbergvei og hilser det nye fibernettet velkommen.

Del:
Annonse