18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverleger

Kommuneoverlegene John David Johannessen og Anne Aune i henholdsvis Drammen og Øvre Eiker har vidt forskjellige utfordringer når det gjelder antall smittede.

Fortsatt høyt smittenivå i Drammen – kun tre i Øvre Eiker

48 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det tre nye tilfeller, men alle har kjent smittevei.
Annonse

For 42 av de smittede i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens to har fått påvist smitte etter reise i utlandet. For de fire siste er smitteveien foreløpig ukjent.

Ved både Marienlyst ungdomsskole og Åssiden videregående skole er det påvist smittetilfeller som får konsekvenser for andre elever og lærere. Disse elevene og lærerne settes i karantene. I tillegg er det påvist ett smittetilfelle i Nordby gård barnehage, og barn og ansatte settes i karantene som følge av dette tilfellet.

Annonse

Vedvarende høyt
– Vi registrerer nå et vedvarende høyt smittetrykk i Drammen kommune, og da spesielt i kommunedelen Danvik/Austad/Fjell. Dagens smittetall ligger rett under det som er gjennomsnittlig antall rapporterte tilfeller både den siste uka og de siste to ukene. Så selv om tallene varierer en del fra dag til dag, så har gjennomsnittet de siste to ukene ligget rundt 50 tilfeller om dagen. Dette er som vi har meldt tidligere, altfor høyt. Vi har en veldig stor jobb foran oss med å begrense smittespredningen, og da spesielt i de mest berørte områdene av kommunen, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Nesten 60 prosent av dem som har fått påvist smitte de siste 14 dagene, er blitt smittet hjemme i egen husstand. Ifølge kommuneoverlegen er det svært vanskelig å unngå at den engelske virusvarianten sprer seg til resten av husstanden dersom én blir smittet.

– Denne virusvarianten smitter så mye lettere. Mens vi tidligere så at det ikke nødvendigvis var sånn at resten av husstanden ble smittet, dersom ett husstandsmedlem fikk påvist smitte, er situasjonen helt annerledes nå. Ett smittetilfelle i husstanden fører dessverre som regel til flere smittede nå for tiden, sier Johannessen.

Påskestart i dag
I dag starter påskeferien for mange. Kommuneoverlegen minner om de strenge restriksjonene som gjelder for årets påske. Dette er noen av de mest sentrale restriksjonene:

• Hold to meters avstand til andre, både innendørs og utendørs.

• Begrens sosiale kontakter mest mulig.

• Du bør unngå besøk og sammenkomster i eget hjem.

• Du kan reise på hytta, men kun sammen med din egen husstand, gjør helst innkjøpene på forhånd og hold avstand til andre. Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå og strenge lokale tiltak, slik det er i Drammen kommune nå, frarådes overnattingsbesøk i påsken.

• Velg helst utendørsaktiviteter.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.315 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Alle er nærkontakter og har kjent smittevei. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig og med god kontroll.

Det er med dette registrert totalt 293 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 88 er smittet i 2021.

Del:
Annonse