24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

60 elever og fire lærere er satt i karantene etter at én elev fikk påvist smitte på Eiker VGS. I tillegg er deres husstandsmedlemmer satt i ventekarantene. (Arkivbilde)

64 elever og lærere på Eiker VGS satt i karantene

45 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ett nytt smittetilfelle og 64 elever og lærere på Eiker VGS er satt i karantene.
Annonse

I Drammen er 39 personer enten nærkontakter eller har kjent smittevei av tidligere påviste tilfeller. Hos to personer er det ukjent smittevei, og hos fire personer pågår smittesporingen fremdeles.

I hjemmesykepleien Øren har en bruker har testet positiv, noe som medfører karantene for to brukere og to ansatte. I Senterbarnehagen FUS har en ansatt testet positiv, og både barn og ansatte må i karantene som en konsekvens av det.

Annonse

I tillegg er flere av dagens rapporterte smittede tilknyttet skolene i Drammen. Både ved Brandengen skole, Marienlyst ungdomsskole, Åskollen skole og Åssiden vgs. er det påvist smittetilfeller som får konsekvenser for elever og lærere. Smittesporing pågår fortsatt, men så langt betyr det at 102 personer må i karantene inn i påskeuka på grunn av påvist smitte ved skolene.

De siste 14 dager er det påvist 666 nye smittetilfeller. Det er en nedgang fra gårsdagens 687 smittetilfeller.

– Det er positivt at vi kan se en nedgang i smittetallet over en toukers periode, men det er for tidlig å si noe om at smittekurven har snudd som følge av nedgangen fra i går. Vi kan ikke se på enkeltdager, men må vurdere over flere dager, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

– Nå har vi hatt strenge restriksjoner såpass lenge at vi skal begynne å se resultater av dette etter hvert. Det er ikke tvil om at det er et svært høyt smittetrykk i Drammen kommune om dagen. Vi står fortsatt i en alvorlig situasjon, og har fortsatt en stor jobb foran oss. For å klare å snu dette må alle ta sitt ansvar og følge smittevernreglene, sier Sagberg.

I går startet vaksinering av innbyggere i gruppe fire, aldersgruppe 65-74 år, i tillegg til de med alvorlige underliggende sykdommer i aldersgruppen 16-64 år. Kommende uke vil det bli to dager med vaksinering i Drammenshallen. Det vil bli satt omtrent 2.000 vaksinedoser.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.360 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Eiker VGS rammet – 64 i karantene
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

I tillegg er 60 elever og fire lærere ved Eiker VGS satt i karantene grunnet et smittetilfelle hos én elev som er bosatt i en annen kommune. Husstandsmedlemmene til elevene og lærerne er satt i ventekarantene.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig, bortsett fra situasjonen på Eiker VGS. Situasjonen her følges opp med testing.

Det er med dette registrert totalt 294 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 89 er smittet i 2021.

Del:
Annonse