13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En person bosatt i Drammen døde på Drammen sykehus i går med korona. Totalt har 47 personer hjemmehørende i Drammen dødd med eller av korona siden epidemien kom til byen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Drammenser døde etter korona-behandling på sykehuset

(Oppdatert kl. 13.20) Det siste døgnet er det registrert 25 nye smittetilfeller i Drammen kommune. I tillegg døde én person som har vært til behandling på Drammen sykehus for korona. I Øvre Eiker er det fire nye tilfeller det siste døgnet.
Annonse

Av 25 nye tilfellene i Drammen, er det kjent smittevei for 22 og ukjent smittevei for to personer. Det jobbes fortsatt med smittesporing for én person. 

En person som har vært smittet av koronavirus, døde på Drammen sykehus i går. Vedkomne var bosatt i Drammen kommune.

Annonse

– Mine tanker og kondolanser går til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Med gårsdagens dødsfall er det nå registrert 47 dødsfall etter påvist koronasmitte i Drammen kommune.

Elever og ansatte i karatene
Blant dagens smittetilfeller er Marienlyst skole og Akademiet Sundland berørt. For begge skolene medfører dette at elever og ansatte settes i karantene.

I løpet av helgen og i går har det vært relativt få som har testet seg sammenlignet med de foregående 14 dagene.

– Dagens smittetall gjenspeiler at det var relativt få som testet seg i går, sier smittevernoverlege Einar Sagberg, og oppfordrer alle til å ha lav terskel for å teste seg selv om det nå er påske.

Det er mange som kun har milde symptomer, men når vi vet at denne virusvarianten smitter så mye lettere, er det ekstra viktig å følge nasjonale råd og regler for å forhindre at flere blir smittet.

– Helgens påviste smittetilfeller fordeler seg mer jevnt ut i kommunen enn tidligere, og det er viktig påminnelse om at du må teste deg uansett hvilken del av kommunen du bor i dersom du får symptomer, sier Sagberg.

Han understreker igjen viktigheten av å ha få nærkontakter og holde god avstand til alle unntatt familiemedlemmer.

I løpet av de siste 14 dagene er det registrert 642 smittetilfeller. Det er tre færre en tallet for de foregående 14 dagene i går.

– Vi har ikke på noe tidspunkt under pandemien snakket om økende eller synkende smittetrend basert på enkeltdager. Vi ser på hvor mange som har fått påvist smitte de siste 14 dagene for bedre å se hvordan smitteutviklingen er. Det er gledelig at vi nå har sett noen dager på rad hvor dette tallet har hatt en svakt fallende trend, men det er mange faktorer som påvirker de daglige smittetallene som blant annet adferd i feriene og antall som tester seg, så det er for tidlig å trekke noen sikre slutninger riktig enda, sier Sagberg. 

Den mobile testbilen vil gå som normalt gjennom påskeuka. Det er ikke nødvendig å bestille time for å ta test i den mobile testbilen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.441 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To av de smittede er elever ved Eiker videregående skole, men har begge vært i karantene i smitteførende periode. Smittesporing pågår fremdeles for den ene eleven, inkludert testing av flere andre elever.

Det er med dette registrert totalt 300 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 95 er smittet i 2021.

Del:
Annonse