23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

LO har i dag varslet plassfratredelse fra søndag morgen kl. 06.00 om ikke de og NHO blir enige om årets lønnsoppgjør i frontfagene. LO-leder Peggy Hessen Følsvik står i spissen for oppgjøret.

Lønnsoppgjøret: Vel 23.000 kan tas ut i streik fra søndag

Det kan bli storstreik fra søndag morgen, om ikke LO og NHO blir enige i tariffoppgjøret med frist natt til søndag 11. april. Ni bedrifter i Drammen og tidligere Nedre Eiker er tatt ut i første omgang.
Annonse

Meklingsfristen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO går ut lørdag 10. april kl. 24.00. Hvis partene ikke blir enige innen fristen, vil 23.548 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike fra arbeidstidens begynnelse, senest fra kl. 06.00, søndag 11. april.

Dette er i dag meddelt Riksmekleren og NHO, melder LO i en pressemelding.

Annonse

– Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig. Jeg konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt. sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Ni virksomheter i Drammen og tidligere Nedre Eiker blir berørt om ikke LO og NHO kommer til en enighet i årets lønnsoppgjør.

– Med dette streikevarselet viser vi styrken og solidariteten i frontfagsmodellen. Vi tar kampen for hele arbeidslivet mot NHOs provoserende krav om reallønnsnedgang, og stiller oss solidarisk bak kravet om et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, legger hun til.

Dersom det blir streik fra 11. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes. Se LOs nettside www.lo.no for oversikt over hvilke virksomheter som omfattes av streikevarselet.

Trelleborg Offshore Norway AS i Krokstadelva er en av bedriftene som er tatt ut i streiken om den blir en realitet.
Del:
Annonse