25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Den snart 61 år gamle Oslo-mannen som sto tiltalt for drapet av Borgar Giil Andresen lille julaften i 2019, er dømt til 17 års fengsel i Kongsberg og Eiker Tingrett. Hans advokat mener det er sannsynlig at dommen blir anket.

Dømt til 17 års fengsel etter Hokksund-drapet

Den snart 61 år gamle Oslo-mannen som sto tiltalt for drapet på Borgar Giil Andresen lille julaften i 2019, er dømt til 17 års fengsel i Kongsberg og Eiker Tingrett. I tillegg må han betale erstatning til de etterlatte, samt betale for begravelsen.
Annonse

Det var en enstemmig dom som ble avsagt i Kongsberg og Eiker Tingrett i går 6. april. Sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud og de tre meddommerne var enige om at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte har skutt Borgar Giil Andresen i hensikt å drepe ham. Det subjektive og det objektive gjerningsinnholdet er oppfylt, og tiltalte blir å domfelle i samsvar med tiltalen.

Det var mandag 23. desember 2019 ca. kl. 19.20 ved Loe bruk i Hokksund at den nå dømte mannen skjøt Borgar Giil Andresen i buken med et skytevåpen. Prosjektilet gikk gjennom bukveggen, leveren, tolvfingertarmen, bukspyttkjertelen, hovedpulsåren og inn i ryggraden. Andresen døde etter kort tid av skadene.

Annonse

Saken var oppe til behandling i retten fra midten av mars og i går kom altså den enstemmige dommen.

Aktor, statsadvokat Andreas Christiansen, la ned påstand om 17 års fengsel for Oslo-mannen. I tillegg la de to bistandsadvokatene ned påstand om erstatning til de etterlatte, noe de ble hørt på av retten.

Oslo-mannen har hele tiden nektet å la seg avhøre av norsk politi, men forklarte seg i retten. Han nekter enhver befatning med drapet og torsdag kveld sier hans advokat, John Christian Elden at de nå vurderer en anke.

– Vi har 14 dager på å vurdere ankespørsmålet på, men ut fra at siktede nekter å være drapsmann, er det mye som tyder på at det blir en ny ankesak her i lagmannsretten, sier Elden til Eikernytt.no.

Retten har lagt stor vekt på overvåkingsvideoer og trafikkdata fra mobil og nettbrett. Det er også foretatt en rekonstruksjon av drapet og det har vært en lang etterforskning med store ressurser.

Del:
Annonse