13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune ber folk teste seg så fort de føler seg syke eller har symptomer. Drammen holdes på strengeste nivå i ytterligere to uker, mens Øvre Eiker åpner opp igjen mandag.

Smitten går ned: 16 nye tilfeller i Drammen – tre i Øvre Eiker

16 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det tre nye tilfeller. Nå lettes også tiltakene i Øvre Eiker, mens Drammen fortsatt må belage seg på fortsatt nedstenging.
Annonse

Det er kjent smittevei for 15 av de som nå har fått påvist smitte i Drammen, mens smitteveien foreløpig er ukjent for den siste.

Ingen av kommunens skoler eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag, men én barnehage er berørt. Ved Norlights Montessoribarnehage Drammen er det påvist smitte, og barn og ansatte settes i karantene.

Annonse

– Smittesituasjonen i Drammen kommune ser nå lysere ut enn på ganske lang tid. Vi har fortsatt ikke sett noen markant smitteøkning som følge av påskehøytiden, og dagens smittetall er det laveste siden smitten steg kraftig tidlig i mars, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Test deg
Det var relativt mange smittetilfeller som ble rapportert sist onsdag og torsdag. Til sammen ble det rapportert 71 smittetilfeller disse to dagene. Ettersom vi har sett et fall de to siste dagene, mener Sagberg det kan være grunn til å tro at de noe høyere tallene rett etter påskeferien, har sammenheng med at en del ventet litt lenger enn normalt med å teste seg og bestilte tid til testing først etter påskeferien. Dermed ble ikke smitten oppdaget så raskt som den kunne ha vært.

– Vi anbefaler alltid innbyggerne våre om å teste seg så fort de får de minste antydninger til luftveissymptomer. Det er den beste måten å få kartlagt smitte, isolert syke personer og satt nærkontaktene deres i karantene. Dermed kan vi bryte smittekjedene, sier Sagberg.

Åpner skoler
I går ble det også klart at både Fjell skole, Galterud skole og Drammen videregående skole gjenåpnes kommende uke. På grunn av smittesituasjonen ble alle tre skolene stengt for skoleundervisning fysisk undervisning og den siste uka før påske og har hatt digital undervisning siden da. Alle tre skolene skal drives på rødt tiltaksnivå, i likhet med alle andre skoler i Drammen kommune, de to neste ukene.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.724 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er kjent smittevei i alle tilfellene. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 330 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 125 er smittet i 2021.

Del:
Annonse