25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Håkon Torgersen ble 66 år i dag og er et kjent ansikt i kommunen. Hvor mange kunder han har hjulpet opp gjennom alle årene han har drevet Borge Butikk – har han ikke tall på.

Overrasket Håkon med resirkulert grill og bursdagssang

I dag fyller Håkon Torgersen – bedre kjent som Hr. Borge Butikk – 66 år. Det gikk ikke upåaktet hen fra kamerater og gamle kunder. Med trekkspill og «Power Mannskor» ble det feiring utenfor butikken på Sundmoen.
Annonse

Sønn og kollega, Kenneth Torgersen, var informert om planene. Klokken 11.15 hadde nemlig en eldre guttegjeng avtalt å møtes utenfor Borge Butikk på Sundmoen for å starte grilling og servering av bålkaffe.

Men å holde Håkon inne i butikken, når han skulle ha gjort så mye utvendig, var ikke lett. En lettere stresset sønn greide å holde ham inne til alt var klart.

Annonse

Kameratgjengen hadde laget eller fått laget en grill av en gammel vasketrommel – påmontert støttebein og bærehåndtak og med påmontert grillrist. Dette var gjenbruk på høyt nivå, mente de. Den ble fyrt opp med skikkelig ved for anledningen og overrakt en mildt sagt overrasket jubilant. Grillen – med produksjonsnummer 1 – var selvsagt merket med jubilantens navn.

Grillmester Tor Anton Hassel og Ole Letmolie vartet opp med bålkaffe og nygrilla pølser.

Tatt på senga
Håkon er ikke den du «vipper av pinnen» så lett, men i dag var det en overrasket og ikke så lite rørt butikksjef som fikk oppmerksomheten. Håkon har stått bak disken – først på Borge Butikk – så som Power på Sundmoen i en mannsalder eller to.

Ikke rart at han synes dette var stas og han hentet fram både kake og vinflasker for å servere sine venner som kunne ta seg et glass.

Trygve Ingebretsen ledet an i burstadsangen, men fikk nok litt lite hjelp av sine «medsammensvorne» i «Power Mannskor».

Når jeg blir 66 – da gjør jeg som jeg vil sto det på plakaten gjengen hadde hengt opp for anledningen.


Trygve Ingebretsen ledet an i syngingen sammen med trekkspill, men fikk ikke så mye hjelp av resten av gjengen som han hadde håpet.
Håkon vet å kose seg og hentet fram noen flasker med vin til «gutta» og seg selv. F.v. ser vi Tor Anton Hassel, Ole Letmolie, Nils Skarra, Stein Bjørgum, Frank Sand og Trygve Ingebretsen.
Del:
Annonse