11. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittetallene går ned selv om det i drammen var vel dobbelt så mange som det ble meldt om i går.

14 nye smittetilfeller siste døgn i Drammen

14 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er over dobbelt så mye som i går, men da ble det varslet om forsinkelser i prøvesvarene. Det ser vi i dag. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

Det er kjent smittevei for 12 av dem som nå har fått påvist smitte i Drammen. For de to andre er smitteveien ukjent.

– Vi har nå tre dager på rad med smittetall som tyder på at smittetrenden i Drammen kommune er fallende. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, det er etter hvert lov til å håpe at årets påskefeiring ikke har ført til en ytterligere smitteøkning, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Annonse

I går ble det rapportert om bare seks nye tilfeller, men da var det også forsinkelser knyttet til noen prøvesvar. Nå er alle de avlagte prøvene analysert.

– At vi både har fått svar på alle prøvene som var forsinket, og at vi i dag rapporterer et tall som er såpass lavt som 14, er veldig positivt. Dette er med på å forsterke inntrykket av at smittetrykket kan være fallende i kommunen vår, sier Sagberg.

Positive tendenser
Han minner imidlertid om at smittetrykket fortsatt er høyt, selv om det har vært noen dager med positive tendenser i smittetallene. I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 328 nye smittetilfeller. Dette er 23 tilfeller færre enn i går.

– Tallet for antall smittede de siste 14 dagene gir oss et godt bilde på smittetrykket. Det er klart at 328 nye smittetilfeller er mye høyere enn det vi kan ha for å være sikre på at smittetrykket ikke raskt kan stige igjen. Vi må fortsatt et godt stykke ned i antall smittetilfeller. Det positive er altså at det går i riktig retning. Av de 328 tilfellene de siste 14 dagene ble 180 registrert i løpet av de første sju dagene av 14-dagersperioden, mens det er registrert 148 tilfeller de siste sju dagene, sier smittevernoverlegen.

– Regjeringen har videreført de strenge restriksjonene for Drammen og en del andre kommuner i Viken. Dette har de gjort fordi smittetrykket fortsatt er for høyt, og risikoen for at mange fortsatt kan bli smittet er absolutt til stede. Men hvis vi forholder oss til de restriksjonene som gjelder nå og det fører til færre smittede og lavere smittetrykk de neste to ukene, kan vi etter hvert håpe at tiltakene lettes også for vår del, sier Sagberg.

Satt over 20.000 doser
I forrige uke ble det satt 4.390 vaksinedoser i Drammen kommune. Dette er det høyeste antall vaksinedoser som er satt i løpet av én uke siden vaksineringen startet. Til sammen er det nå satt 21.287 vaksinedoser.

Denne uka mottar Drammen kommune rundt 4.700 vaksinedoser. Dette går kun til førstegangsvaksinering av personer som er i prioritert gruppe 4. Det betyr at de aller fleste i gruppe 4 som består av personer i alderen 65 til 74 år og personer mellom 18 og 64 år med høy risiko for alvorlig forløp hvis man blir koronasmittet, får invitasjon til vaksinering i løpet av neste uke.

Det gjennomføres vaksinering i Drammenshallen tirsdag, onsdag og torsdag og i Ebbestadhallen på fredag.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.744 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker

Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 332 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 127 er smittet i 2021.

Del:
Annonse