23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune, sier at smittetrykket i kommunen fortsatt er for høyt og håper ikke økningen i dag betyr en ny trend.

ØKER: 25 nye smittetilfeller i Drammen – null i Øvre Eiker

25 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

Det er kjent smittevei for 21 av de smittede i Drammen, mens smitteveien er ukjent for de siste fire.

Ved Fjell skole er det påvist smitte, og elever og lærer knyttet til én gruppe settes i karantene. Ingen av kommunens øvrige skoler er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ikke påvist smitte i løpet av det siste døgnet som berører barnehager eller helseinstitusjoner.

Annonse

– Vi har nå tre dager på rad med mellom 20 og 25 smittetilfeller. Til sammen har vi 67 smittetilfeller på disse tre dagene, og det er nøyaktig like mange som vi registrerte i hele februar. Selv med en måned med de strengeste koronarestriksjonene bak oss har vi altså fortsatt et smittetrykk som gir like mange smittetilfeller i løpet av tre dager som en hel måned tidligere i vinter. Helsemyndighetenes spådommer om at mars og april kunne bli veldig krevende har dessverre vist seg å slå til, og vi er fortsatt ikke gjennom den krevende perioden, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 307 nye smittetilfeller. Dette er ett tilfelle mer enn tallet som ble rapportert i går, og for andre gang siden det høyeste toukerstallet ble registrert 26. mars, ligger dette tallet høyere enn foregående dag. Med unntak av disse to dagene, 7. april og i dag, har det rapporterte smittetallet for de siste to ukene falt jevnt og trutt.

– Det er selvfølgelig et mål å redusere dette tallet ytterligere. Fortsatt er det for høyt. Men at vi har en marginal økning fra i går til i dag betyr ikke nødvendigvis at vi ser starten på en økning igjen. Også i fjor høst, da vi var forbi toppen av den andre smittebølgen og tallene sank, ble det enkelte dager rapportert om økning i tallet på antall smittede de foregående 14 dagene, sier Johannessen.

April den verste måneden
Dagens smittetall er det fjerde høyeste som er rapportert i løpet av de siste 14 dagene. April måned ligger an til å bli å bli den tredje verste måneden under hele pandemien når det gjelder antall smittetilfeller. Så langt er det påvist 331 smittetilfeller i april.

– Vi skal alle være glade for at smittetrykket er lavere enn i mars. Men det er tankevekkende at vi er i ferd med å gå mot den tredje verste smittemånedene under hele pandemien, selv om vi lever med de strengeste tiltakene som er satt inn for å begrense smittespredningen, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Nye endringer
Med virkning fra og med i dag er det gjort noen midlertidige endringer i tiltaksnivået 5A som også omfatter Drammen kommune. Det er nå tillatt for blomsterbutikker med et salgsareal som ikke overstiger 250 kvadratmeter og i hovedsak selger blomster med svært kort holdbarhet, å holde åpen. I tillegg gjøres det noen endringer som berører studenter og toppidretten.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.826 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 339 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 134 er smittet i 2021.

Del:
Annonse