17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen oppfordrer folk til å teste seg. Innbyggerne i Drammen har blitt litt «slappe» til det den siste tiden.

Fortsatt stabile smittetall på 20-tallet i Drammen og Øvre Eiker

20 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller. Med andre ord ganske stabile forhold i denne delen av gamle Buskerud, men skoler og helseinstitusjoner påvirkes.
Annonse

Det er kjent smittevei for 15 av de smittede i Drammen. Én person har fått påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de siste fire.

Ved Veiavangen ungdomsskole må en klasse ut i karantene etter påvist smitte. Også ved Møllenhof barnehage må barn og ansatte i karantene som følge av et smittetilfelle. Ingen av de øvrige skolene eller barnehagene i Drammen kommune berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Annonse

Ved Hamborgstrøm bo- og servicesenter har en ansatt fått påvist smitte. 14 beboere settes i karantene som følge av dette smittetilfellet. 13 av de berørte beboerne er fullvaksinerte. Ingen andre helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– De siste sju dagene har vi i gjennomsnitt rapportert 16 nye tilfeller pr. dag. Både i går og i dag rapporterer vi høyere tall enn dette gjennomsnittet. Men til tross for 22 tilfeller i går og 20 tilfeller i dag, er det ikke noe grunnlag foreløpig for å si at den nedadgående smittetrenden vi har sett i Drammen de siste ukene, er i ferd med å snu igjen. Vi har ventet at tallene kunne gå noe opp igjen etter påskeferien, men heldigvis ser vi ingen bratt stigning i antall smittede etter påsken foreløpig, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Det har vært svært strenge koronarestriksjoner i Drammen kommune i nærmere én måned nå. Likevel er det et relativt høyt antall personer som får påvist smitte hver dag. Det er også en del tilfeller av smitte med ukjent smittevei.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.801 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge tilfellene er nærkontakter til tidligere smittetilfeller. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig og med lavt smittenivå.

Det er med dette registrert totalt 339 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 134 er smittet i 2021.

Del:
Annonse