20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

UAVKLART SKADEOMFANG: Mannen i 30-åra var bevisst, men skadd. Veien var sperret på stedet i over en time. (Fotos: Alexander Jansen / Drm24)

Mann hentet av luftambulanse etter MC-ulykke

En MC-fører er fraktet til Ullevaal sykehus etter en trafikkulykke på Eikernveien mellom Vestfossen og Eidsfoss lørdag kveld.
Annonse

Nødetatene rykket ut til melding om hendelsen ved 19.25-tiden. Politiet på stedet opplyser til DRM24 at tre kjøretøy var involvert i hendelsen – to motorsykler som kjørte i følge, og én bil.

Alle kjøretøyene skal ha kjørt i samme retning, mot Vestfossen da hendelsen inntraff omtrent midt mellom Eidsfoss og Vestfossen.

Annonse

– MC-føreren skal ha prøvd å kjøre forbi på høyre side da bilen lå langt ut mot midten av veibanen. Bilen og MC har da truffet hverandre, opplyser politiet.

Uavklart skadeomfang
Veien ble sperret på stedet i begge retninger da nødetatene ankom. Et ambulansehelikopter ble også sendt til stedet, og landet på Thorrud Camping.

MC-føreren i 30-åra er fraktet til Ullevål sykehus med uavklarte skader.

– Han var bevisst og tilsnakkende, så det er vanskelig å si hvor alvorlig det er, uttaler politiets innsatsleder Knut Kristian Robøle til DRM24.

Traff fjellvegg
Ifølge politiet skal mannen ha mistet kontrollen over motorsykkelen i forbindelse med forbikjøringen, og kjørt i grøfta og deretter truffet en fjellvegg.

Han ble deretter kastet av motorsykkelen, som fikk store skader.

Brannvesenet måtte legge på sanering på asfalten som følge av en del lekkasjer, og det er skiltet glatt veibane på stedet etter at strekningen ble gjenåpnet i 20.45-tiden.

Har vært mye grisekjøring på strekningen
Ifølge innsatsleder Robøle har politiet patruljert strekningen lørdag etter flere meldinger om høye hastigheter og grisekjøring fra både sportsbiler og motorsykler.

– Det er en typisk strekning hvor det kjøres fort, og som vi ønsker å ha fokus på, sier Robøle.

Han understreker at de ikke vet noe om hastighetene i den aktuelle ulykken, og at skyldspørsmålet er uavklart.

(Foto: Roy Hansen)
Del:
Annonse