23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen sliter fortsatt med forholdsvis høye smittetall med 21 det siste døgnet.

21 nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker

21 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller. Nok en gang er flere skoler rammet.
Annonse

Det er kjent smittevei for 15 av de smittede i Drammen. Smitteveien er foreløpig ukjent for de seks øvrige, men det jobbes fortsatt med smittesporing rundt disse..

Ved Tryggheim barnehage er det påvist smitte, og både barn og ansatte settes i karantene. Det er også påvist smitte ved fire skoler i kommunen i løpet av det siste døgnet. Dette gjelder Danvik skole, Killingrud ungdomsskole, Åssiden videregående skole og Åssiden skole. Nærkontakter av de smittede settes i karantene ved alle tre skolene.

Annonse

– Etter fire dager med lavere smittetall har vi nå tre dager på rad med relativt høye tall. Det er en utvikling vi følger nøye med på og som gir grunn til bekymring dersom den fortsetter. Vi har fortsatt et stort behov for å redusere smittetrykket i Drammen kommune, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Bare i løpet av de tre siste dagene er det påvist 60 nye smittetilfeller. Skulle vi bli liggende på dette nivået i kommunen vil det tilsvare 280 nye smittetilfeller i løpet av en to ukersperiode.

Altfor høyt smittetrykk
– Så smittetrykket er fortsatt altfor høyt, spesielt med tanke på at vi er inne i den sjette uka med koronatiltak på det aller strengeste nivået. Selv om det nå ligger an til lettelser i tiltakene fra og med midnatt søndag kveld, er det på ingen måte noen grunn til å senke skuldrene og ta lettere på smitteverntiltakene, sier Sagberg.

Han sier også at det fortsatt er for mye smitte ute i samfunnet, og mange har ukjent smittevei. Det skal ikke mye til for at de muterte virusvariantene begynner å spre seg i et mye større tempo igjen. Vi har nå brukt mange uker på å få en viss kontroll på smittespredningen, men det vil være fort gjort å miste kontrollen igjen hvis ikke innbyggerne er nøye med smittevernet og gjør det som er mulig for å beskytte seg mot smitte, sier Sagberg.

Sagberg har en klar oppfordring til alle når det nå ligger an til noen lettelser i koronarestriksjonene.

– Det er ikke sånn at alle tiltakene oppheves. Tvert imot mener nasjonale helsemyndigheter at det fortsatt er nødvendig med strenge koronarestriksjoner i Drammen kommune for å begrense smittespredningen. Det er viktig at alle skjønner at situasjonen fortsatt er veldig skjør og at risikoen for en ny smitteoppblomstring i høyeste grad er til stede. Blir du eller familien din satt i karantene, må dere følge oppfordringen om å teste dere med en gang og sju dager etter siste kontakt med den smittede personen, sier Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.935 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Smittesporing har avdekket sannsynlig smittevei. Det er registrert få nye nærkontakter.

Det er med dette registrert totalt 346 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 141 er smittet i 2021.

Del:
Annonse