26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gledelig utvikling i Drammen, men det er ikke uvanlig at antall smittede går ned i helgene, da færre tester seg. (Illustrasjon)

Ni nye smittetilfeller i Drammen – null i Øvre Eiker

Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ikke påvist nye tilfeller siste døgn.
Annonse

Det er kjent smittevei for åtte av de smittede i Drammen, men smitteveien foreløpig er ukjent for den siste.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av disse smittetilfellene.

Annonse

– Dagens antall rapporterte smittetilfeller ligger et godt stykke under det som har vært rapportert de siste dagene. Men vi er fortsatt tilbakeholdne med å tolke noe ut av enkelttall, og dette gjelder spesielt i helgene. Vi har mange eksempler på at smittetallet som rapporteres i helgene, er lavere enn tallet som rapporteres på ukedagene. Så det er ikke noe grunnlag for å antyde at smittetrykket er endret som følge av dagens smittetall, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det løpende tallet for antall smittede i den foregående 14-dagersperioden stiger for andre dag på rad. Det er påvist 214 nye smittetilfeller de foregående to ukene. I går var tallet som ble rapportert, på 211. Det er med andre ord ikke noen markant økning i tallet fra i går til i dag.

Følger utviklingen
– Vi kommer til å følge nøye med på hvordan utviklingen i antall smittede de to foregående ukene, er de nærmeste dagene. Fra midnatt lettes det på noen av de regionale tiltakene, og det er utrolig viktig at disse lettelsene ikke fører til en ny smitteoppblomstring. Så når tiltak lettes, stilles det minst like store krav til innbyggerne som før om at man unngår smittefarlige situasjoner. Ingen ønsker en ny smitteoppblomstring og i verste fall de strengeste koronatiltakene nok en gang, sier smittevernoverlegen.

– Helsemyndighetene advarte mot at både mars og april kunne bli veldig tøffe måneder. Dette fikk de helt rett. Med det smittetrykket vi fortsatt har i Drammen kommune, må vi dessverre være forberedt på at mai også kan bli en tøff måned, sier Einar Sagberg.

Så lenge smittetrykket fortsatt er såpass høyt som det er i Drammen kommune, er det viktig at alle med lette luftveissymptomer, sår hals eller andre tegn på koronasmitte tester seg. Testkapasiteten i Drammen er veldig god, testen er rask å gjennomføre, og du får svar på testen i løpet av kort tid. Derfor er det ingen grunn til å vente og se an formen dersom den er dårlig. I verste fall kan andre bli smittet mens man ser an hvordan formen utvikler seg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.944 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 346 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 141 er smittet i 2021.

Del:
Annonse