19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Som vanlig er det langt færre tilfeller med koronasmitte i Drammen i helgene. Siste døgn er det kun registrert seks nye tilfeller. (Illustrasjon: Kjersti Werge-Olsen)

Lavt smittetrykk i helgen – bare seks nye smittetilfeller

Seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Fire har kjent smittevei, mens for to er smitteveien ukjent. For én av de to med ukjent smittevei foregår det fortsatt smittesporing.
Annonse

Det er påvist smittetilfeller som berører Galterud skole, og karantene for ansatte og elever ved denne skolen blir forlenget.

Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

Annonse

Antall påviste smittetilfeller i Drammen kommune de siste 14 dagene er 146. Dette er tre lavere enn 14-dagerstallet for lørdag 8. mai.

Tallene viser at trenden vi har sett den siste tida med en svak nedgang til smitte fortsetter.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.090 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge var allerede i karantene som nærkontakter til et annet smittetilfelle. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 365 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 160 er smittet i 2021.

Del:
Annonse