22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lavt smittetrykk i Drammen siste døgn med bare fire tilfeller, men det kan skyldes helligdagen og langhelgen vi nå går inn i. I Øvre Eiker var det tre nye tilfeller. (Illustrasjon)

Fire nye smittetilfeller i Drammen – tre i Øvre Eiker

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle fire. I Øvre Eiker er det tre nye tilfeller.
Annonse

Ingen av Drammen kommunes barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– Det er i utgangspunktet alltid positivt med lave smittetall, og fire tilfeller på én dag er relativt lavt. Samtidig har vi erfaring med at smittetallene synker inn mot og gjennom helger. Nå har vi en langhelg, og da er det ikke så overraskende at tallet er relativt lavt, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Annonse

Han understreker at det fortsatt er utrolig viktig at alle som har symptomer på luftveissymptomer eller sår hals bestiller tid til testing.

– Vi har veldig god testkapasitet, og du får raskt svar på testen. Så det er ingen grunn til å gå gjennom denne langhelgen og lure på om du er smittet av koronaviruset. Kjenner du antydninger til noen symptomer, så bestiller du tid til testing og får svar på om du må isolere deg eller kan slippe bekymringen for dette gjennom helgen og på 17. mai, sier kommuneoverlegen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 140 nye smittetilfeller. Dette er seks tilfeller færre enn i går og det laveste tallet siden 11. mars.

Håper ikke tallene stiger i langhelgen
– Vi legger ikke så mye vekt på disse tallene i en langhelg som vi er inne i nå, men vi håper at tallet ikke stiger igjen etter langhelgen. Erfaringene fra påsken var at vi har innbyggere som tar ansvar i en krevende situasjon, og vi så ingen økning i smittetrykket da. Vi håper at alle fortsatt er like opptatt av smittevernet nå og at vi ikke ser noen økning etter helgen og 17. mai-feiringen. Men da er det viktig at alle som har behov for en koronatest, bestiller tid til dette. Det er den beste måten vi har for å avdekke smitte og bryte smittekjeder, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.139 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To personer har kjent smittekilde. En har foreløpig ukjent smittekilde hvor det mistenkes smittevei i en annen kommune. Det er 10 nye nærkontakter.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som hovedsakelig oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 376 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 171 er smittet i 2021.

Del:
Annonse