28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det manglet ikke på skikkelige lastebiler i kortesjen fra Vikersund til Kongsberg. Her en skikkelig dekorert trekkvogn. (Foto: Kjetil Flatin)

Buskerud truckers forening med cuising fra Vikersund til Kongsberg

For andre året på rad arrangerte Buskerud truckers forening cruising med en kolonne lastebiler og andre biler som vokste seg til en kolonne på 76 biler fra Vikersund til Kongsberg gjennom Øvre Eiker.
Annonse

Dette er ett arrangementet som gjelder alle typer kjøretøy. Møt opp med det du har lyst og kjøre med, skrev foreningen på sin facebooksider. Og folk møtte opp i stort antall.

Ruten gikk fra Hoppsenteret i Vikersund opp Heggenveien og ut på Rv. 350 ned til Kattfoss og ned til Geithus og derfra til Åmot og ut på Rv. 350 der. Så til Knivdalen hvor de tok av mot Skotselv og ned til Hokksund. Ved Opel i Hokksund gikk turen mot Langebru og svingte ut på E134 der og bort til Vestfossen gjennom sentrum der og opp Skarragata og videre mot Darbu og Kongsberg på gamle E134. Videre ned Drammensveien til Kongsberg og tar opp mot jernbanen og inn Kongensgata og over myntbrua, fortsetter så ut Sandsværveien og til Kongsgårdmoen for deretter å sette snuta mot Rudsmoen og ta Gomsrudveien inn.

Annonse

– Dette var andre året vi gjør dette. Vi startet fra Vikersund med ca. 55-60 biler og innen vi kom til Kongsberg så hadde vi vokst til 76 biler. Buskerud Truckers Forening er en forening som blei startet for å drive med festivaler, forteller Bjørnar Aas.

– Dette er blitt en festival for alle med interesse for kjøretøy om dem er store eller små. På grunn av koronaen som startet i fjor så begynte vi også med cruising, som nå kommer det til å bli en fast greie hvert år utover, sier Bjørnar Aas.

Foreningen ble Stiftet i 2017 og første festivalen var i 2018 i Vikersund. I 2020 flyttet festivalen til Kongsberg på grunn av koronaen.

Se alle bildene av bilene som var med i kortesjen HER. Alle fotos er tatt av Kjetil Flatin.

Se video fra kortesjen gjennom Hokksund her. Den er filmet av Knut Inge Lie Jensen: (Facebook)

https://www.facebook.com/knut.i.jensen/posts/10219113855210282

Ambulansen måtte ta fila mot kjøreretningen i sin utrykning, men skal ikke ha blitt nevneverdig hindret av dagens kolonne.

Del:
Annonse