12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen sier det er litt for tidlig å glede seg over dagens lave tall. En del prøver er ikke ferdig analysert og så har folk nok å gjøre til 17. mai.

Tre nye smittetilfeller i Drammen – null i Øvre Eiker

Det er tydelig at folk har noe annet å gjøre foran 17. mai enn å la seg koronateste. Det var nemlig kun tre personer bosatt i Drammen kommune som har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre. I Øvre Eiker var det ingen nye tilfeller.
Annonse

Ett av smittetilfellene berører Fjell skole, og nærkontakter settes i karantene.

– Dagens smittetall er det nest laveste siden 1. mars. Det er i utgangspunktet positivt, men dagens lave tall gir ikke nødvendigvis et helt riktig bilde av smittesituasjonen. Vi har fått beskjed om at det ligger en del prøver på laboratoriet ved sykehuset som foreløpig ikke er blitt analysert, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Annonse

Hun understreker at vi må være forberedt på at noen av disse prøvene er positive. Dermed kan det komme smittetall som er unormalt høye de nærmeste dagene.

– Vi må alltid se flere dager samlet. Det vil alltid være usikkerhet forbundet med enkelttall, men over flere dager vil vi få et bedre bilde av smittesituasjonen, sier Johannessen.

Det er påvist 134 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. Dette er det laveste tallet i løpet av en toukersperiode siden smitten steg kraftig etter vinterferien. Det er imidlertid et annet tall som indikerer at smittetrenden er relativt flat.

I forrige uke ble det satt 3.312 vaksinedoser i Drammen kommune. Til sammen er det nå satt 38.528 vaksinedoser. Denne uka mottar kommunen rundt 3.700 vaksinedoser.

Denne uka og neste uke vil det i hovedsak bli vaksinering av innbyggere som skal ha sin andre dose. I tillegg startes vaksineringen av innbyggere i alderen 55-64 år uten underliggende sykdommer så smått opp. Men vaksineringen av denne gruppen kommer for alvor i gang fra og med uke 22.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.161 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 377 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 172 er smittet i 2021.

Del:
Annonse