16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fortsatt lite registrert smitte gjennom helgen, men situasjonen kan fort forandre seg de kommende dagene ettersom mange har vært i selskap i forbindelse med 17. mai. (Illustrasjon)

Lav smitte gjennom 17. mai helgen i Drammen og Eiker

Kun seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for fem av dem, mens den er ukjent for den siste. I Øvre Eier er det ingen nye tilfeller.
Annonse

Det er påvist ett smittetilfelle som berører Åssiden videregående skole, og dette medfører karantene for dem som er nærkontakter.

Ingen av kommunens helseinstitusjoner, barnehager eller øvrige skoler er berørt av dagens smittetilfeller.

Annonse

– Vi har nå tre dager på rad bak oss med lave smittetall. Det hadde vi for en ukes tid siden også, men da fikk vi noen dager på rad med høyere smittetall igjen. Vi håper å unngå en slik økning nå, men er forberedt på at det kan komme en liten økning i smittetallene igjen etter 17. mai-feiringen, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Hun oppfordrer alle som har vært i selskaper med andre enn dem de bor sammen med, til å være ekstra oppmerksomme på eventuelle symptomer på koronasykdom de nærmeste dagene.

– Vi vet at en del har vært samlet for å feire nasjonaldagen. For å unngå at eventuell smitte sprer seg videre, er det viktig at alle følger litt ekstra med de nærmeste dagene og har en veldig lav terskel for å teste seg. I løpet av denne uka skal nasjonale myndigheter avgjøre om de regionale koronatiltakene skal videreføres for blant annet Drammen kommune eller om det er grunnlag for å lette på restriksjonene. Lave smittetall gjør det enklere å lette på restriksjonene, og da må vi unngå at smitten får spre seg ukontrollert og i verste fall føre til nye smitteutbrudd, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.167 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 377 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 172 er smittet i 2021.

Del:
Annonse