23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammenserne må ha munnbind på en stund til. Siste døgn er det registrert 21 nye smittetilfeller i kommunen. (Illustrasjon)

Og så kom «festregningen» – 21 nye smittetilfeller siste døgn

Drammen har ligget meget lavt på smittetallene gjennom langhelgen, men nå kommer «regningen» fra helgens festligheter kan det se ut som. Men i Øvre Eiker er det så langt ingen nye tilfeller.
Annonse

21 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 16 av dem er smitteveien kjent, mens den er ukjent for tre personer. De to siste har fått påvist smitte etter innreise til Norge fra utlandet.

Ingen av dagens smittetilfeller får konsekvenser for noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

Annonse

– Dagens smittetall er det høyeste vi har registrert på tre og en halv uke. Vi har vært forberedt på økt smitte etter en langhelg som vi nå har bak oss, og ser at det har blitt i tråd med forventningene. Erfaringsmessig vet vi også at det er en god del med symptomer som venter til det blir hverdag igjen før de tester seg. Hvis det er tilfelle også denne gangen, vil det nok være en del smittetilfeller vi får rapport om de kommende dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Det har gjennom langhelgen, med blant annet id som markerte slutten på ramadan, og 17. mai-feiringen, blitt uttrykt en viss skepsis til at mange har vært samlet i litt større selskaper enn man har vært den siste tiden. Dette medfører alltid økt smittefare.

– Vi ser at de smittede har en del nærkontakter, slik de fleste har hatt denne helgen. Så vi må forvente at det kommer en god del nye smittetilfeller utover i denne uka. Med den virusvarianten som dominerer nå, er dessverre erfaringen at de som er nærkontakter av smittede personer, veldig ofte også blir smittet, sier Johannessen.

Kommuneoverlegen understreker at det er svært viktig at nærkontaktene av smittede personer følger reglene for karantene nøye og tester seg for koronasmitte. Dersom du som nærkontakt ikke forholder deg til karantenereglene, utsetter du andre for smittefare og kan bidra til at smitten blomstrer opp igjen.

– Smittesituasjonen blir ekstra skjør når vi får registrert så mange smittede som i dag. Det er helt avgjørende at vi klarer å bryte smittekjeder så tidlig som overhodet mulig, og der trenger vi hjelp av hver enkelt innbygger. Smittede personer må holde seg isolert. Nærkontakter må sitte i karantene. Og resten må begrense hvor mange man omgås og teste seg ved de minste tegn på koronasykdom, sier John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.188 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 377 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 172 er smittet i 2021.

Del:
Annonse