17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker VGS er igjen rammet av koronasmitte og 10 elever og én ansatt er satt i karantene.

12 nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 10 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens den er ukjent for de siste to. I Øvre Eiker er to smittet og det går blant annet ut over Eiker VGS.
Annonse

Ved Øren skole og Drammen videregående skole er det påvist smittetilfeller som medfører karantene for elever og lærere. Ved Gulskogen barnehage er det påvist ett tilfelle, og dette medfører forlenget karantene for noen personer.

Ingen av kommunens helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Annonse

Tre av tilfellene i dag knyttes til id-feiringer.

– Det har vært relativt mange som har testet seg de siste dagene, og det er veldig positivt at vi har høye testtall etter en langhelg som den vi har bak oss. Heldigvis er det også mange som får svar på testen med beskjed om at det ikke er påvist smitte. Vi er selvfølgelig glade for at vi ikke har nok en dag med veldig høye smittetall, selv om 12 nye tilfeller også er nokså høyt, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Smittetallene har gått opp og ned gjennom stort sett hele pandemien, og det vil sannsynligvis også skje fremover. Men Johannessen understreker at det for hver dag som går uten at smittetallene stiger, så vil det se mer lovende ut.

I løpet av de siste to ukene er det påvist 160 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det er ett tilfelle mer enn det som ble rapportert i går. I løpet av ukas fire første dager er det påvist 74 nye smittetilfeller. I begge de to foregående ukene stoppet smittetallet for sju dager på 67 tilfeller.

– Vi har altså flere smittede allerede nå denne uka enn de to foregående ukene, og fortsatt tar det noen dager før vi ser den totale effekten av langhelgen med blant annet id og 17. mai. Så selv om tallet gikk ned igjen i dag, må vi være forberedt på at det kan gå opp igjen de kommende dagene. Men vi håper selvfølgelig å unngå en sterk økning i smittetallet, sier kommuneoverlegen.

Ikke regionale tiltak lenger
I går ble det klart at Drammen kommune fra midnatt i kveld ikke lenger er omfattet av de regionale koronarestriksjonene som regjeringen innførte for drøye to måneder siden. Dette betyr imidlertid ikke at det er slutt på tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte. De nasjonale tiltakene som omfatter hele landet, gjelder videre også for Drammen kommunes del. I tillegg møtes formannskapet i Drammen kommune til ekstraordinært formannskapsmøte i ettermiddag for å vurdere smittesituasjonen og behovet for en lokal forskrift.

Fra regjeringens side er det uttrykt en forventning om at kommunene som ikke lenger omfattes av de regionale tiltakene, deriblant Drammen, Lier og Bærum kommune, innfører koordinerte, lokale tiltak på nivå med tiltaksnivå 5C i koronaforskriften. Det er imidlertid politikerne i disse tre kommunene som vedtar forskriften og hvilke konkrete tiltak som skal gjelde fremover.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.235 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er kjent smittevei i begge tilfeller. En var allerede i isolasjon etter positiv hurtigtest forrige uke. Den andre har tilhørighet til Eiker VGS, og 10 elever og én ansatt følges opp med smittesporing.

I tillegg har en person som er bosatt i en annen kommune og arbeider i Øvre Eiker testet positivt. Nærkontakter på arbeidsplassen er i karantene og følges opp med testing.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 381 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 176 er smittet i 2021.

Del:
Annonse