25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Biltabber som denne har det blitt færre av under pandemien. Vi stresser mindre og det slår ut på skadestatistikkene. (Foto: iStock)

Stresser mindre: Nå knuser og krasjer vi mindre

Mindre farting og lavere stressnivå under koronapandemoen gir færre skader, ifølge forsikringsselskap.
Annonse

– Vi er fryktelig klare for å komme oss ut fra hjemmekontor, slippe munnbind og være fullvaksinerte alle sammen. Men oppi alt det, ser vi at nordmenn skader seg selv og tingene sine mindre nå, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

Sjekk nedgangen
Forsikringsselskapet har sett på skadetallene for første kvartal 2021 opp mot samme tid i 2020.

Annonse

• Bilskader har gått ned med 15 prosent.

• Innboskader har gått ned med 15 prosent.

• Uhellsskader har gått ned med 10 prosent.

– Dette er gledelige tall og kommer som et resultat av at vi stresser mindre, har færre avtaler og at huset sjelden står tomt, mener Slettemoen.

Mindre klønete
– At antallet skader på tingene våre er gått så mye ned viser at vi er mye mer hjemme. Mange er på hjemmekontor gjennom dagen og forblir hjemme på kvelden med færre alternativer utenfor huset, sier hun.

– Samtidig er det litt overraskende at vi skader tingene mindre når vi er så mye mer hjemme, men det er helt tydelig at vi blir mindre klønete når vi har bedre tid. Uhell skjer jo gjerne når du er stresset, sier kommunikasjonssjefen.

Uhellsdekning er noe mange har på innboforsikringen. Den dekker for eksempel en TV som smeller i gulvet, en PC som ungen din tegner på eller hvis det store speilet går i tusen knas.

Færre bilsmeller
Frende Forsikring ser også at bilulykkene er blitt færre så langt i 2021.

– Det er mye mindre rushtidstrafikk og mange lever i områder som har hatt strenge pandemiregler gjennom starten av året. Det har gjort at mobiliteten vår har vært lav. Samtidig har mange butikker vært stengt. Det har gitt mindre trafikk til for eksempel store parkeringsplasser ved kjøpesentrene, sier fagsjef på motor i forsikringsselskapet, Roger Ytre-Hauge.

Parkeringsskader og bulking utenfor kjøpesentrene er en klassiker når det kommer til dyre småsmeller med personbiler i Norge.

Del:
Annonse