20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Per Hovind (t.v.) og Stein Strand i arrangementskomiteen for Hokksund Byfestival mener sykkelrittet og byfestivalen er en topp anledning til å vise fram bygda.

Internasjonalt sykkelritt og bykamp vil gi Hokksund kjempereklame

14. august i år kommer «hele verden» til å se hvordan vi har det i Hokksund. Da går nemlig Ladies Tour of Norway av stabelen samtidig med Hokksund Byfestival. Med vel 570 millioner seere blir dette kjempereklame for byen.
Annonse

Det som kunne vært en kjedelig arrangementskollisjon blir nå en unik mulighet til å vise verden hva kommunen og Hokksund er «laget av». For arrangørene av årets byfestival vil bruke TV-dekningen med over 570 mill. TV-seere for alt hva den er verdt.

Ettersom damene skal sykle gjennom Hokksund på samme tid som opptoget pleier å være, blir det endringer i programmet i år. Åpning og stokkesaging foran rådhuset droppes. I stedet oppfordres alle til å ta på seg bykampfargene sine og stille seg opp langs sykkelruta – fra «skolebakken» til Sundmoen.

Annonse

Det planlegges også noen «stunt» i forbindelse med laksefisket i elva – noe produsentene for sykkelløpet skal være med på. Det er nemlig et håp om at vi skal kunne se noe mer enn bare kirker slik det er vanlig på slike TV-sendinger.

– Vi er i tett dialog med TV-produsentene her og håper å få til noe passe spektakulært som de kan sende i forbindelse med at løpet går gjennom Hokksund, sier Stein Strand og Per Hovind. For syklistene bruker ikke mange minutter på å komme seg gjennom sentrum.

I Øvre Eiker har rittene gått gjennom ved et par anledninger tidligere, og det har vært stor interesse for å følge med på rytterne som fyker gjennom gatene i et imponerende tempo. Men det skaper også trafikale problemer og denne gang er det Fv. 283 og Rv. 350 som blir mest berørt for Øvre Eiker sitt vedkommende. Men rytterne skal gjennom sentrum også kjøre Skotselvveien på vestsiden av elva opp til Skotselv før de tar turen til Åmot.

Stor usikkerhet
Med en pågående pandemi er det fortsatt stor usikkerhet om hvor mye som kan la seg gjennomføre av årets festival. Men Strand og Hovind håper restriksjonene vil lettes slik at de i hvert fall kan samle 1.000 mennesker i Stryken ved Hokksund Camping.

For det er her alt vil foregå i år. Det hele starter kl. 15.00 med åpningstale av ordføreren før de ulike øvelsene starter opp. Et par øvelser skal kjøres på forhånd, men ingen får greie på resultatene før sent på ettermiddag lørdag 14. august. Da vil også et felleskor ha holdt en konsert som blir etterfulgt av en ny konsert med lokale ungdommer.

Det blir med andre ord ikke noe maratonløp for korene slik det var i fjor. Det har på grunn av smitterestriksjonene vært umulig å ha skikkelige korøvelser og derfor skal korlederne og noen til ta seg av syngingen i år.

Hokksund Byteater Jr.
Øvre Eiker kommune har klart det «kunststykket» å leie bort Skriverparken til Hokksund Byteater Jr. denne lørdagen hvor byfestivalen arrangeres. Men arrangørene har hatt dialog og det ser nå ut til at dette lar seg kombinere ved at byteateret dropper en forestilling.

Del:
Annonse