18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir omfattende arbeid på jernbanen denne sommeren, men også på enkelte veistrekninger. (Foto: Nils Maudal, Bane NOR)

Sommerkaoset kommer med mer arbeid på vei og bane

Skal du kjøre bil eller ta toget på Østlandet i sommer, bør du planlegge reisen og sette av ekstra tid. Det blir veiarbeid og buss-for-tog på flere strekninger.
Annonse

Mens folk flest lar humla suse, spiser is og nyter ferien, skal det jobbes for å ruste opp Østlandets transportårer. Det årvisse arbeidet må til for å vedlikeholde og fornye veier og bane. Særlig i hovedstadsområdet er det mye trafikk som over tid sliter på infrastrukturen.

– Vi ønsker at folk skal kunne reise raskt, trygt og komfortabelt. Det betyr at vi har en stor jobb å gjøre, både med å vedlikeholde dagens anlegg og bygge nytt der det trengs, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Annonse

Derfor samarbeider Statens vegvesen, Ruter, togselskapene og Bane NOR for å informere og finne de beste løsningene for kunder og naboer mens arbeidet pågår.

Sjekk kollektivselskapenes nettsider
Ruter, Vy, Go-Ahead og Flytoget tilbyr alternativ transport der det er stengt for trikk-, T-bane og togtrafikk. De som skal reise med kollektivtransport i sommer må være forberedt på at reisen kan ta lenger tid og kreve flere bytter underveis enn det som er normalt. I tillegg kan avgangstidene være annerledes enn når den vanlige rutetabellen gjelder.

Smitteverntiltakene gjelder på samme måte som ved ordinær trafikk. Du finner informasjon om anbefalingene på selskapenes egne nettsider eller i denne veilederen.

For oppdatert informasjon om din reise og hvordan du skal komme deg frem; se nettsidene eller reiseplanleggerne til Entur, Ruter, Vy, Go-Ahead og Flytoget.

T-bane og vei
I Oslo stenger Sognsvannsbanen mellom Majorstua og Sognsvann i perioden 26. juli til og med 30. juli.

I Vålerengtunnelen fortsetter det sårt tiltrengte vedlikeholdet, og det ene løpet vil fremdeles være stengt. Det er planlagt at tunnelen åpner for vanlig trafikk på sensommeren.

På Mosseveien i Oslo skal det jobbes for å sikre en støttemur langs veibanen. Her vil det ene inngående kjørefeltet ved Bekkelaget være stengt over en strekning på ca. 300 meter, som i fjor sommer.

Jernbanen
Fra 26. juni til og med 8. august skal det jobbes på jernbanestrekningene Drammen – Asker, Sandvika – Lysaker og Oslo S – Holmlia. I hele juli er det stengt fra Oslo S til Drammen/Spikkestad, og det blir tidvis og stedvis jobbing fra Drammen mot Gulskogen og Sande, og fra Holmlia til Rygge, Mysen og Rakkestad.

I tillegg blir det arbeid mellom Grefsen og Gjøvik fra 9. august til og med 19. august.

Vi skal skilte godt
Flere avganger og ankomster med buss-for-tog flyttes i år fra Oslo S til Tollbugata, som ligger et par steinkast unna, i retning Børsen. Dette området blir vanligvis brukt som ankomstplass for busser. I år skal området også brukes til avganger med buss-for-tog ut av hovedstaden i retning Drammen.

– Vi skal skilte veien godt, og togselskapene har kundeveiledere på plass for å bistå de reisende, sier Victor Hansen.

Fakta – sommerens arbeid på vei og bane:

Tog:

• Asker-Drammen: Stengt i perioden 26. juni til og med 8. august.

• Lysaker – Sandvika (kun lokaltog L1): Stengt i perioden 26. juni til og med 8. august.

• Oslo S – Spikkestad/Drammen: Stengt i perioden 3. juli til og med 1. august.

• Drammen-Gulskogen/Sande: Stengt i perioden 3. juli til og med 21. juli.

• Oslo S – Holmlia: Stengt i perioden 26. juni til og med 23. juli

• Oslo S – Rygge og Oslo S- Mysen/Rakkestad: Stengt i perioden 24. juli til og med 8. august.

• Grefsen – Gjøvik: Stengt i perioden 9. august til og med 19. august.

• De første dagene etter at arbeidene er avsluttet vil togene kjøre med redusert hastighet. Det kan i tillegg komme innstillinger.

T-bane:

• Sognsvann – Majorstuen: Stengt i perioden 26. juli til og med 30. juli.

Vei:

• Vålerengtunnelen: Fortsatt stengt i ett løp, men planlagt åpnet på sensommeren.

Del:
Annonse