13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Yngvill Lassem har opplevd mye det siste året, men har reist seg. Nå stiller hun ut i Gulden Kunstverk på Steinberg.

«Gjenreising» – en utstilling med Yngvill Lassem på Gulden Kunstverk

Lørdag åpnet kunstneren Yngvill Lassem sin utstilling i Gulden Kunstverk på Steinberg. Den har tittelen «Gjenreising» og er en sterk og vakker mønstring som vitner om en kunstner som har reist seg når livet har buttet sterkt imot. Maleriet ble redningen.
Annonse

Coronapandemien har preget verden og overskygget nesten alt annet det siste året. Den har truet vår eksistens og har rammet alle mennesker, uavhengig av hvem vi er og hvor vi bor. Felles for alle er at den har tatt fra oss det meste av sosial kontakt og nærhet til hverandre. Vi lever alle i håpet og forventning at den snart slipper taket og vi kan gjenreise vår vante måte å leve på.

Det er en kjensgjerning at pandemien har rammet ulikt. Også for billedkunstneren Yngvill Lassem. For henne har det siste året vært preget av ulykke, behandling, akutt sykdom, død og tap av sin livsledsager.

Annonse

Yngvill Lassem er sterk og hun har reist seg, noe som denne utstillingen er et vitnesbyrd om. Hun har kjempet seg tilbake til atelieret, til sitt fristed, og malt seg opp i livet, i sorgen og i kraft av fargene på sin palett. Resultatet er formidabelt. En sterk og meget vakker samling nye malerier som oser av levd liv.

Yngvill gleder seg over å stille ut og sier følgende: «Mine bilder er en forlengelse av mitt liv – av min person, som menneske og som kunstner. Det er et bakteppe av levet liv, på godt og på vondt, og av min kjærlighet til musikk. Jeg håper bildene kan åpne til fri analyse og fabulering for den enkelte tilskuer.»

Utstillingen teller et 50-talls nye malerier utført i akryl på lerret.

Denne utstillingen vil henge opp til 20. juni.

Se video fra utstillingen her – laget av Stein Hybertsen.

Del:
Annonse